pátek 12. července 2024

Salát s krevetami

Léto pro spoustu lidí znamená sluníčko, přísun čerstvé zeleniny ze zahrádky, posezení venku s přáteli a časté grilování s rodinou.

Během léta se všichni snažíme v kuchyni trávit co nejméně času, a tak volíme jídla rychlá a jednoduchá na přípravu. Letní salát s krevetami je právě takový – velmi snadný a chutný recept, kterým okouzlíte rodinu či přátele.

Divoké krevety Mylord Premium se skvěle hodí na grilování. Jejich pevný krunýř je ochrání, takže se maso nespálí a neztratí na šťavnatosti. Stačí je včas vyndat z mrazáku a pak během chvilky vykouzlíte úsměv na tvářích všech strávníků.

Na salát budete potřebovat:

  • 2 hrsti směsi listových salátů
  • půlku salátové okurky
  • 10 cherry rajčátek 
  • 1 mrkev 
  • 2 zelené cibulky
  • půlku manga 
  • balení divokých krevet Mylord Premium
  • 50 g pražených arašídů
  • lístky máty nebo koriandru

Na zálivku:

  • chilli papričku pokrájenou najemno 
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku 
  • 2 lžíce rybí omáčky 
  • 2 lžíce rýžového octa
  • lžičku nastrouhaného zázvoru 
  • 2 lžičky cukru
  • lžičku sezamového oleje 

Postup:

  1. Do mísy dáme veškeré suroviny na zálivku a promícháme.
  2. Mezitím rozmražené krevety hodíme na gril a grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty.
  3. Do servírovací mísy dáme listy salátu, pokrájenou okurku, mrkev, rajčata, pokrájené mango, zelenou cibulku a lístky máty.
  4. Na zeleninu dáme grilované krevety a vše polijeme zálivkou a posypeme nasekanými arašídy.

Hotovo a dobrou chuť!  

Připraveno ve spolupráci s garden.and.kitchen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.