Úterý 18. května 2021

Valentýnské banány v čokoládě

Užijte si nadcházející svátek zamilovaných a oslaďte si se svým protějškem společně strávené chvíle lahodným dezertem. Kombinace ovoce a čokolády je léty prověřená klasika, vyzkoušejte tentokrát toto spojení s banány a srdíčky Haribo, kterými dáte jasně najevo své city.

Kdo by nemiloval hříšné spojení ovoce a čokolády? Tato sladká klasika se výborně hodí na každou oslavu, a na oslavu lásky především. Překvapte svou drahou polovičku lahodným dezertem v podobě banánů v čokoládě ozdobenými srdíčky Haribo Love Hearts. Užijte si společně strávené chvíle, příprava dezertu vám nezabere příliš času a pomoci se zdobením mohou i děti.

Banány v čokoládě zdobené srdíčky Haribo

Ingredience

4 banány

jednorázové hůlky nebo silnější špejle či dřívka na nanuky

kvalitní čokoládové čočky

barevné zdobení

srdíčka HARIBO Love Hearts

Postup

  1. V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.
  2. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
  3. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
  4. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
  5. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.