pátek 19. dubna 2024

Pomáháme vám pomáhat

Lahve vína, kalendáře, diáře, vonné svíčky… Právě takové dárky dávají nejčastěji firmy svým klientům, partnerům a dodavatelům. Společnost Sodexo Benefity, která je největším poskytovatelem benefitů na našem trhu, se ale rozhodla letos pojmout vánoční obdarovávání jinak, zcela originálně a s myšlenkou vzájemné pomoci.

„Rok 2020 byl a vlastně stále je kvůli koronaviru ,vymknutý z kloubůʻ, proto jsme se letos rozhodli pro výjimečný způsob pomoci a nadělování. Našim klientům, partnerům a dodavatelům k Vánocům věnujeme místo tradičních lahví vína speciální Christmas Pass CARD. Tyto karty jsme nabili virtuálními penězi a obdarovaní si mohou vybrat jednu ze čtyř nadací, které částku věnují,“ říká Tereza Knířová, manažerka komunikace Sodexo Benefity. Společnost tak naděluje dvojitou radost – vám, že můžete pomoci, a nadacím a charitám, které získají finance na své projekty.

Čtveřice na výběr

Karty jsou vydány ve dvou hodnotách – 300 a 500 Kč. Postup darování je velmi jednoduchý: Do 31. ledna 2021 vyberete na www.sodexo.cz/vanoce, kam vás dovede naskenování QR kódu z Christmas Pass CARD, jednu ze čtyř charit a té pak Sodexo Benefity věnuje částku z vaší karty.

„Charitativní organizace jsme záměrně vybírali co možná nejpestřeji, aby každý mohl volit podle svého srdce. S nadací Nadání a dovednosti, která podporuje vzdělávání talentovaných dětí z dětských domovů, spolupracujeme již několik let. Totéž platí pro Záchrannou stanici hlavního města Prahy, kde v rámci dobrovolnického dne pomáhají naše kolegyně,“ vypočítává Tereza Knířová a pokračuje: „Další je nadace Krása pomoci, jejíž vizí je důstojné stáří seniorů, protože tématu kvality života seniorů se věnujeme dlouhodobě a myslíme si, že při koronavirové krizi je sociální izolace starých lidí ještě aktuálnější téma než kdy předtím. A čtveřici doplňuje Základní a praktická škola Svítání, kde podpoříme projekt na sportovní aktivitu dětí i dospělých s poruchou autistického spektra.“

Podrobnější informace o projektech, na které jsou peníze určeny, najdete na zmiňovaném webu, kde také bude začátkem února zveřejněno, kolik peněz každému z nich připadlo a jak s nimi bylo naloženo. „A pokud by někoho z držitelů naší Christmas Pass CARD některý z projektů zaujal natolik, že by měl chuť podpořit ho ještě více, může kontaktovat charitu napřímo a přispět jim individuálně. Oni a s nimi i my budeme za tuto pomoc nesmírně vděční,“ dodává Tereza Knířová.

Zdroj foto: archiv PR ag.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.