pondělí 18. ledna 2021

Bábovka – klasika českých moučníků

A co taková absolutní klasika českých moučníků – bábovka? Zdánlivě všední, ale nikdy ne obyčejná. Nechte si domov provonět právě tou vaší nejoblíbenější

Koláče, bábovky, buchty jsou i dnes základem české sladké kuchyně. Suroviny se mění podle ročního období, teď v zimě využíváme nejraději zásoby povidel, máku, ořechů, zavařenin a sušeného ovoce. Pečení je tradiční způsob, jak potěšit celou rodinu či přátele. Jediné, co ještě potřebujete jsou kvalitní formy a plechy.

Formy na pečení Tefal Delibake jsou vyrobeny z vysoce kvalitní uhlíkové oceli, s německým know-how a představují zaručený klíč k úspěchu! I ty nejsložitější recepty jsou díky nepřilnavému povrchu jednoduché, lze je z forem snadno vyklopit a výborně se čistí. Nepřilnavý povrch Tefal je technická vrstva vyrobená z polymeru s označením PTFE (polytetrafluoretylen) a právě ten určuje v nádobí nepřilnavé vlastnosti. PTFE je ze zdravotního hlediska natolik nezávadný, že je mnohdy využíván ve zdravotnictví k povrchové úpravě kardiostimulátorů a miniaturních trubiček nahrazujících tepny.

S formou na bábovku Tefal Delibake (J1640274) 22 cm si užijte sladkou chuť úspěchu i u těch nejsložitějších receptů! Nepřilnavý povrch formy na bábovku zajišťuje snadné vyklopení usnadňuje pečení a snadno se čistí. Doporučená cena je 349 Kč / 13,90 EUR / 4 690 Ft

Jablečno-ořechová bábovka 

100 g namletých ořechů nejlépe vlašských, ale můžou být mandle

1/2 hrnku třtinového cukru

1 hrnek polohrubé mouky 

1/2 hrnku oleje

150 g nastrouhaných jablek

4 vejce

1 prášek do pečiva

100 ml mléka

Tuk + mouka na vymazáni a vysypání formy.

Smícháme nejprve suché ingredience a poté přidáme vše ostatní. Zamícháme a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 45 minut.

TIP: připravte si polevu z čoko-oříškové pomazánky rozehřáté v mikrovlnné troubě. Ale můžete použít i horkou čokoládu rozehřátou s trochou másla, a nakonec posypat mandlemi

@fit_stepbystep, Eliška Bodišová

www.tefal.cz

zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.