pondělí 20. března 2023

Velikonoční pečení bez zbytečné námahy

Na Zelený čtvrtek jidáše, na Bílou sobotu beránka a mazanec, a aby toho nebylo málo, na Velikonoční pondělí ještě boží milosti.

Ať už dodržujete veškeré velikonoční tradice nebo ne, určitě oceníte v kuchyni pomocníky od SENCORU, díky kterým příprava zabere pouze pár minut.

Zde jsou první tipy nejen na pomocníky, ale i na tradiční pokrmy.

Mezi základní vybavení každé kuchyně patří kuchyňský robot, který usnadní přípravy jakéhokoliv chodu. Pokud si do kuchyně pustíte Paula, nebudete litovat. Multifunkční celokovový kuchyňský robot STM 7910 se nezalekne ničeho. Namele bylinky, ořechy i kávu. Rozmixuje polévky, kaše, přesnídávky i smoothie. Vyšlehá, vyhněte i zamíchá veškerá těsta a krémy. Maso si pomele a klobásy naplní a bez řečí i nastrouhá, co je třeba. Navíc mu to na lince opravdu sluší!

K dostání za 10 999 Kč na www.sencor.cz

Mezi další užitečné pomocníky patří i tyčový mixér SHB 5501CH EUE3, který nezastupuje jednu, ale hned devět funkcí! V moderní šedivé barvě s bohatým příslušenstvím ho nic nezastaví. V multifunkční nádobě o 1 250 ml krouhá, krájí i strouhá. V 500ml nádobě naseká, v nádobě o 800 ml rozmixuje a našlehá. To vše ve dvaceti rychlostech a se šikovným podsvícením.

K dostání za 2 299 Kč na www.sencor.cz

RECEPTY:

Tyto pomocníky můžete rovnou zapřáhnout i do velikonočních příprav. Kuchyňský robot vám pomůže při přípravě sladkého pečiva, zatímco tyčový mixér se bude hodit při přípravě velikonoční nádivky.

  • Velikonoční nádivka

Na přípravu nádivky budete potřebovat 7 rohlíků, 6 vajec, 200 ml mléka, 30 g rozpuštěného másla a ½ prášku do pečiva. Sůl, pepř, pažitku, petrželku, kopřivu a případně další bylinky podle chuti.

Nakrájené rohlíky vložte do mléka a nechte je absorbovat. Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky prošlehejte pomocí nástavce mixéru a přidejte do nich vymačkané rohlíky. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu šlehacím nástavcem a opatrně přidejte do směsi. V sekáčku si nasekejte bylinky a přidejte do směsi. Pečte 30 minut na 200 °C dozlatova. Dobrou chuť!

zdroj foto. archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.