Cukrář Skála na letošní léto připravil speciální zmrzlinovou akci. Svou nabídku oblíbených příchutí pistácie, mučenky s kokosem, liči s grepem, maliny s podmáslím, čokoládové s kardamomem, vanilkové nebo mangové vždy obohatí ještě o jednu speciální, která se bude každý týden měnit. „Ve zmrzlině by mělo být použito sezónní ovoce z Čech, a proto jsme začali 1. července jahodovou. K jahodě se skvěle hodí bazalka nebo máta, proto jasnou volbou pro tuto kombinaci surovin byla thajská bazalka, která má z obou trochu. Na začátku léta ji připravíme jako sorbet,“ říká k zahajovací speciálce Lukáš Skála.
Abyste se do cukráren ve Šporkovském paláci a v ulici Dlouhá vždy těšili ještě o něco více, prozradil Lukáš Skála ještě další lákavé variace. „Mám rád intenzivní chuť surovin jak v zákuscích, tak ve zmrzlině, proto jednou z voleb bylo tradiční české ovoce rybíz. To jsem ještě ozvláštnil o chuť kokosu, která lehce doplní kyselou intenzitu. Mandarinku s koriandrem jsem vyrobil na přání kamarádky Lady, která si zamilovala toto aromatické koření. To skvěle ladí se svěžestí citrusů a mandarinka byla jasná volba. Mango mučenka zase tvoří vynikající spojení sladké a kyselé chuti.“
Vyrazte na poctivé letní osvěžení do cukráren Lukáše Skály, které jsou součástí gastronomické skupiny TOGETHER a mají za cíl přiblížit zákazníkům nejsladší řemeslo na světě.
Zdroj foto: archiv spol.