sobota 15. května 2021

edible file of pic recipe tuna with tomatoes and string beans flavored with basil (tonno con pomodori e fagiolini al profumo di basilico)

Tip na zdravou, rychlou a lehkou večeři

Držíte dietu? Chcete jíst zdravěji, ale chybí čas a inspirace? S porcí kvalitního tuňáka Rio Mare Natura a Rio Mare Leggero prospějete vašemu zdraví i štíhlé linii.

Dali jste si s novým rokem předsevzetí začít jíst zdravěji? Potřebujete se zbavit povánočních kil nebo prostě jen chcete udělat něco dobrého pro své tělo, ale hlavně pro své zdraví? Pak právě pro vás máme inspiraci na recept, který si zamilujete a s trochou fantazie se k němu budete určitě rádi vracet.

Večeře bývá často tím největším problémem a držet se mýtu, že jíst po páté hodině odpolední je hřích, vám rozhodně nepomůže. Naopak! Jediné, k čemu to vede, jsou večerní nebo dokonce noční návštěvy ledničky… Jak jim předejít? Zdravá a lehká večeře, která zasytí, ale bude lehce stravitelná. Kvalitní tuňák – bohatý zdroj bílkovin s minimálním obsahem tuku – který navíc obsahuje dostatek fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů A, B a D, je tak jednoznačně sázkou na jistotu. A to i v případě, že prostě jen nestíháte a přepadl vás hlad J

TUŇÁK S RAJČÁTKY, ZELENÝMI FAZOLKAMI A ČERSTVOU BAZALKOU

Suroviny na 4 porce:

  • 4 balení tuňáka Rio Mare Leggero (po 60 g) /
    Rio Mare Natura (po 60 g)
  • čerstvé zelené fazolky
  • cherry rajčátka
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ocet Balsamico
  • lístky bazalky
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Dejte si vařit vodu se lžičkou soli. Než přivedete k varu, očistěte fazolky – odkrojte jim špičky a případně stáhněte tuhá postranní vlákna. Nakonec je opláchněte na cedníku. Jakmile začne vařit voda, přidejte fazolky a nechte je 5 minut vařit. Měly by být měkké přesně na skus, tedy trochu křupnout.
  2. Uvařené fazolky slijte nebo vyberte cedníkem a hned je umístěte do většího množství ledově studené vody – nejlépe se chladí v čistém, napuštěném kuchyňském dřezu. Po zchladnutí je vyberte na cedník a nechte okapat.
  3. Rajčátka opláchněte, pokrájejte na půlky a naaranžujte na talíře. Přidejte uvařené, vychlazené a scezené fazolky, které ještě před tím překrájejte na velikost sousta. Zlehka osolte. Zalijte olejem a přidejte trochu octa Balsamico, případně z oleje a octa nejdřív umíchejte zálivku a tu pak nalijte na zeleninu.
  4. K naaranžovanému salátku rozprostřete tuňáka a dozdobte lístky bazalky.
  5. Můžete doplnit krajíčkem celozrnného chleba.

Rio Mare Leggero

Steaky vyráběné inovativní a patentovanou technologií, která využívá ke konzervaci tuňáka upravenou atmosféru bez nutnosti použití velkého množství vody nebo olivového oleje. Rio Mare Leggero s o 60 % méně tuku je proto ideální pro ty, kteří milují pocit lehkosti a chtějí být ve formě před plavkovou sezónou, aniž by se vzdali chutného jídla.

Zdroj foto: archiv spol. (www.riomare.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.