Úterý 22. října 2024

S extra kofeinem i bez. F.H. Prager uvádí dvě nové příchutě kombuchy

Popularita tohoto kvašeného nápoje, který obvykle vzniká fermentací černého nebo zeleného čaje, neustále roste.

Kombucha patří do skupiny takzvaných funkčních nápojů, jejichž kategorie zažívá velký boom a na trhu se tak objevují nové příchutě. V květnu 2024 F.H. Prager představí dvě novinky – “Rooibos”, který je bez kofeinu a “Matcha” se zvýšeným obsahem přírodního kofeinu.

F.H. Prager je český výrobce kvalitních řemeslných ciderů a oblíbené kombuchy. Příchutě “Kombucha Original” a “Kombucha Yerba Maté” si za dobu svého působení na českém trhu získaly pevnou základnu pravidelných konzumentů. “Jsme příjemně překvapeni, jak lidé na naše produkty reagují. V současné době jde o populární nápoj, který má i značnou konkurenci. Naše produkty se svým složením od ostatních trochu liší, a to je asi hlavní důvod, proč jsou tak oblíbené”, říká Alexandros Samaras z F.H. Prager.

Jemná chuť a žádaná probiotika

Kombucha od F.H. Prager nabízí jemnější chuť, která je způsobená jinou kvasnou kulturou a tím pádem i odlišným typem kvašení, než u ostatních kombuch na trhu. Produkty obsahují množství potřebných probiotik, která blahodárně působí na lidský organismus.“Ze zkušenosti můžeme říci, že běžné kombuchy mají více octových bakterií, které jsou zodpovědné za kyselejší chuť,” vysvětluje Alexandros Samaras rozdíl oproti ostatním produktům na trhu.

S kofeinem i bez

Od května představí F.H. Prager další příchutě, které tak obohatí stávající portfolio hned o dvě novinky. “Naším cílem bylo opět představit trhu něco unikátního, produkty se snažíme stavět na zajímavých typech čajů, spíše než primárně na ovoci, jak je v této kategorii běžným trendem,” popisuje vznik novinek Alexandros Samaras.

Vybírat tak může spotřebitel nejen podle chuti, ale také podle funkčních efektů, které v daný moment vyhledává. Matcha má díky použité směsi čajů vyšší obsah kofeinu, Rooibos naopak neobsahuje kofein žádný.

Prager´s Kombucha “Matcha”

Matcha je na trhu limonád poměrně oblíbená, proto se v F.H. Prager rozhodli představit kombuchu právě s touto příchutí. Jde o drcený zelený čaj, má tedy podobný chuťový profil jako Prager’s Kombucha “Original”. Její chuť je ale zemitější a výraznější. Nejvíce ji definují hořkost a kyselost a zejména pro milovníky kofeinu je tím pravým osvěžením.

Prager´s Kombucha “Rooibos”

Další speciální příchuť, která nabízí také zajímavý funkční aspekt. Rooibos přináší do kombuchové řady nasládlou chuť, která bývá mezi konzumenty oblíbená, a to bez nutnosti zvyšovat obsah cukru ve složení. Navíc je zcela bez kofeinu. Jde tedy i přirozený protipól ke své druhé novince a ideálně zapadá do celé nabídky.

Nové obaly

Nové příchutě si žádají i nový design. Proto v F.H. Prager oživili stávající etikety a s novinkami se vrhli i do designů, které jsou na pohled ještě výraznější. “Na náš unikátní vizuální styl dostáváme velmi pozitivní ohlasy a našim snem bylo dostat tyto ilustrace i do větších formátů, než jsou etikety. Produktům se velmi daří, což nám otevírá nové cesty a možnosti nechat si vyrobit celopotištěné plechovky. Věříme, že nový vylepšený obal posune produkty o krok dál, a bude naše fanoušky bavit stejně jako nás,” uzavírá Alexandros Samaras z F.H. Prager.

zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.