středa 2. dubna 2025

Proměňte se na Silvestra v barmana a zpestřete si novoroční přípitek

Silvestrovské oslavy roku 2021 budou probíhat zřejmě v poklidnějším duchu než obvykle. Zůstaňte doma s blízkými a zpestřete si sváteční večer skvělými koktejly ze sektu.

Připravili jsme pro vás tři koktejly, kterými během oslav Nového roku překvapíte své blízké.

Půlnoční překvapení s příchutí lesních plodů

Ingredience na čtyři sklenice:

1 lahev Rotkäppchen Rosé Sec

0, 5 l vody

500 g cukru

  1. polévková lžíce citronové šťávy
  2. g malin

250 g jahod

250 g borůvek

750 ml vodky

250 ml Sprite

kostky ledu

Příprava:

  1. V malé pánvi smíchejte jahody, maliny a borůvky, cukr, vodu a citronovou šťávu. Zahřejte a nechte směs vařit po dobu 5-10 minut. Poté přelijte do misky a nechte asi 30 minut vychladnout v chladničce.
  2. Do šejkru vložte led a přidejte 2 lžíce bobulové směsi, čtvrtinu vodky a protřepejte. Nalijte do sklenice, tento postup opakujte u každé sklenice.
  3. Poté do každé sklenice přidejte sprite a dolijte růžovým sektem Rotkäppchen Rosé Sec. Přidejte lžičku bobulové směsi k dochucení a podávejte!

Doba přípravy: asi 30 minut. Doba čekání: asi 2 hodiny.

Rotkäppchen Rosé Sec podáváme vychlazené při teplotě 6-8 °C. Dostupný v běžné obchodní síti za doporučenou maloobchodní cenu 139,- Kč.

Brusinkovo pomerančový Fizz

Ingredience na jeden džbán:

1 lahev Rotkäppchen Demi Sec

1 pomeranč

2 šálky brusinkového džusu

1/4 šálku čerstvých brusinek

kostky ledu

Příprava:

  1. Nakrájejte pomeranč a vložte spolu s brusinkami do džbánu.  
  2. Zalijte brusinkovou šťávou a poté nalijte Rotkäppchen Demi Sec.
  3. Přidejte kostky ledu a zamíchejte.
  4. Podávejte do sklenic typu flétna vždy s plátkem pomeranče a brusinkami.

Doba přípravy cca. 10 minut.

Rotkäppchen Demi Sec podáváme vychlazené při teplotě 5-7 °C. Dostupný v běžné obchodní síti za doporučenou maloobchodní cenu 139,- Kč.

Koňakový oldfashioned

Ingredience na čtyři sklenice:

1 lahev sektu Rotkäppchen Sec

20 ml koňaku

12 ml hořkého likéru

1 kostka cukru

Kostky ledu

Příprava:

  1. 3 ml hořkého likéru nakapejte na kostku cukru.
  2. Kostku s cukrem vložte do sklenice typu flétna.
  3. Nalijte 5 ml koňaku do sklenice a dolijte Rotkäppchen Sec.
  4. Vložte 2 kostky ledu a podávejte.
  5. Jako ozdobu můžete použít snítku sušené levandule.
  6. Doba přípravy: cca 10 minut

Rotkäppchen Sec podáváme vychlazené při teplotě 5-7 °C. Dostupný v běžné obchodní síti za doporučenou maloobchodní cenu 139,- Kč.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.