pátek 26. dubna 2024

Praha se dočkala světoznámého muzea voskových figurín

Jedna z největších a nejslavnějších světových atrakcí otevírá v Praze
svou první pobočku. Návštěvníci se zde setkají s osobnostmi z české i světové historie, sportu a také s filmovými hvězdami z Hollywoodu.

Muzeum voskových figurín Madame Tussauds, jehož historie sahá až do roku 1835, otevřelo v Praze svoji 24. pobočku! Jedná se zároveň o úplně první franšízovou pobočku této slavné atrakce a je první atrakcí Madame Tussauds ve Východní a Střední Evropě.

Po dlouhých jednáních mezi společností Merlin Entertainments, pod niž spadá krom jiných světových zábavních atrakcí také Madame Tussauds a místní společností Wax Museum Prague, která provozovala první voskové muzeum v Praze, došlo k dohodě o vytvoření první pobočky Madame Tussauds v Praze.

Pražská pobočka Madame Tussauds je tak poprvé koncipovaná na společné spolupráci Merlin Entertainments s lokálním provozovatelem — Wax Museum Prague.

Součástí Madame Tussauds Prague v Celetné ulici je jak kolekce původního pražského muzea, tak i figuríny ze světové kolekce celebrit dodaných Madame Tussauds.

Z původních figurín budou moci návštěvníci obdivovat Karla IV. a jeho čtyři manželky, Mistra Jana Husa, Rabi Löwa, Golema, Tycho Brahe a další. Neméně významnými, a pro hosty atraktivními osobnostmi, jistě budou Václav Havel, Dalajláma, prezident Tomáš Garrique Masaryk, Alfons Mucha, Franz Kafka, Salvador Dalí, Einstein a mnozí další.

Madame Tussauds dodalo kolekci světových celebrit z oblasti sportu, hudby a Hollywoodu. Mezi nimi září Jim Carrey, Bruce Willis, George Clooney, Julia Roberts, David Beckham, Lady Gaga či boxer Muhammad Ali a další.

Celá kolekce představuje více než 40 figur v atraktivním prostředí muzea.

Jak všechny figuríny, tak samotný interiér jsou vázány vysokým standardem brandu Madame Tussauds a renomované společnosti Merlin Entertainments.

Muzeum se nachází v centru Prahy v Celetné ulici a věříme, že tento projekt ocení jak čeští, tak i zahraniční návštěvníci Prahy,“ uvádí Zdeněk Kočík, jednatel společnosti Wax Museum Prague. „Muzeum Madame Tussauds je světovým brandem, který se nachází na všech kontinentech a tuto značku zná prakticky každý. Tomu samozřejmě odpovídá jak precizní provedení vystavovaných figurín, tak i interiér muzea,“ dodává. 

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.