pátek 19. dubna 2024

Nový smartphone Huawei Mate 40 Pro fotí dokonale i za šera

Technologické zpracování špatně nasvícených záběru zaznamenalo v posledních letech obří skoky vpřed, zejména co se smartphonů týče. Mnoho značek s nadšením vyhlásilo revoluci v nočním fotografování, ovšem s uvedením nového telefonu Huawei Mate 40 Pro našla tato disciplína skutečného krále.

Vlajkové zařízení společnosti Huawei slavilo úspěchy i v nejprestižnějších fotografických žebříčcích. Zde je přehled důvodů, proč je noční focení s Huawei Mate 40 Pro jednoznačnou výhrou.

Kdykoliv fotíte při slabém osvětlení, chcete dostat do snímku co nejvíce světla. Výrobci chytrých telefonů už přišli s mnoha způsoby, jak fotky více projasnit a pomoct dosáhnout uživatelům kvalitnějších výsledků. Jednou z metod bylo přidání nočního režimu do výbavy smartphonů, díky kterému fotoaparát pořídí rychle několik snímků s různou úrovní expozice a poté je pomocí umělé inteligence spojí do jedné fotografie.

Nový Huawei Mate 40 Pro nabízí také noční režim, překvapením však je, jak skvěle vypadají fotky pořízené tímto telefonem i bez aktivace nočního režimu. Mohou za to především neuvěřitelně výkonné senzory v hlavním objektivu a ultra široké fotoaparáty. Procházíte v noci parkem? Se smartphonem Huawei Mate 40 Pro máte v kapse vše, co potřebujete k dokonalému zachycení krásných květin, i když jsou zdánlivě pohlcené šerem.

Špatná viditelnost neexistuje

V nitru širokoúhlého Super Sensing fotoaparátu najdeme velký 1/1,28 palcový snímač se sadou barevných filtrů RYYB (CFA). Tento snímač je mnohem větší než ty, které zákazníci dostávají někdy i na vlajkových telefonech jiných značek. Na velikosti senzoru ale rozhodně záleží – čím větší senzor, tím víc se do fotoaparátu vejde pixelů a schopnost snímání světla se zlepší, což se projeví i v jasnějších a detailnějších snímcích.

Pak jsou zde zmíněné RYYB CFA senzory, které umožňují smartphonu Huawei Mate 40 Pro zachytit o 40 % více světla, než umí chytré telefony se senzory RGGB CFA. To vysvětluje bezkonkurenční výkon fotoaparátu Huawei i za zhoršených světelných podmínek. Díky těmto vlastnostem je Huawei Mate 40 Pro nejlepším parťákem třeba na večírek.

Bezchybné zaostřování

Díky sofistikované hardwarové a softwarové optimalizaci vytvoří Huawei Mate 40 Pro jednoznačně povedenější portrét, který je dokonale jasný, i když je objekt podsvícený.

Nedostatek správného osvětlení rovněž sráží kvality mnoha smartphonů také v oblasti autofokusu. Bez dostatku světla mají běžné zaostřovací technologie potíže, právě kvůli své závislosti na osvětlení. S Huawei Mate 40 Pro však není automatické zaostřování ani při slabém osvětlení problém. Je tomu tak díky technologii Full Pixel Octa PD AutoFocus od Huawei, která doplňuje PDAF s binningem pixelů. S touto výbavou je dosaženo perfektního zaostření, i když je světla kolem málo.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.