sobota 20. dubna 2024

Naše 13. komnata aneb Prádlo zvedne prsa i sebevědomí

Mnohé z nás to samy nedokážou. Podle průzkumů si totiž více než 70 % žen nedokáže vybrat správnou podprsenku. Problém je hlavně u těch „s většíma“. Ode dneška však na to nejste sama! Profesionální stylistka prádla, Žaneta Ilutanová z Trioly, už pár let jezdí po všech regionech republiky a radí ženám s výběrem prádla. Zajela i k nám do redakce a vysvětlila, jak vybraný kousek v kabince správně vyzkoušet.

Jak správně v kabince zkoušet podprsenku

Je hodně žen, které se stydí pozvat prodavačku nebo stylistku do zkušební kabinky. Na výběr a posouzení zůstávají samy a často v kabince zápolí. My ženy jsme občas krajkovým kouskem tak okouzleny, že ani nevidíme, zda máme správnou velikost a zda je střih pro nás vhodný.

Pokud z principu odmítáte pomoc prodavačky, tak si vezměte do kabinky k té své vybrané velikosti vždy ještě dvě nejbližší (větší a menší). Někdy si totiž ani neuvědomíme, že se nám postava trochu změnila. Pak si podprsenku oblékněte a zapněte. Nejlépe na první vnější háčky (tedy na ten nejširší obvod), případně na prostřední. Obvod musí být dostatečně pevný, ne volný. Měla byste pod obvod pohodlně vložit tři prsty a nemělo by vás to omezovat – třeba v pohybu či při dýchání.

Práce rukou

Upravte si délku ramínek tak, aby vyhovovala vaší postavě a výšce. Ženy mají prsa usazena různě vysoko. Ramínka se nesmějí zařezávat nahoře na rameni do pokožky, měla byste pod ně pohodlně nasunout jeden až dva prsty. Pak si stáhněte koše na prsa, hned pod prsní vrásku (viz obrázek) a rukou celý objem každého prsa v koších důsledně usaďte (viz obrázek). Koš s kosticemi by měl pojmout celé prso. Vlevo vpravo, v dekoltu i pod dolním obvodem by nemělo nic vykukovat. Pokud si myslíte, že vám prádlo dobře sedí, pokud nikde z podprsenky nic „nepřetéká“ a podprsenka netlačí a nestahuje a pokud jste se dostatečně potěšila pohledem na sebe, přistupte k praktické části zkoušení.

Poskočte si

V novém prádle si několikrát poskočte. Pokud prsa zůstanou v koších a podprsenka se nikam neposune, je to dobré. Pak několikrát vzpažte, nahoru dolů, předkloňte se, jako když si zavazujete boty. I v tom případě by to mělo být pohodlné. Neměla byste při tom upadnout do mdlob a hlavně – podprsenka by měla zůstat na stejném místě na těle a prsa v ní! Na závěr si na podprsenku oblékněte přiléhavé triko a prozkoumejte svoji siluetu. Pokud budete se sebou spokojena a nebudou se vám výrazně rýsovat faldíky, vybrala jste správně.

Budete-li mít stále pochybnosti, upřímně vám radím, pozvěte si do kabinky prodavačku a nechte si přinést jiné fazóny a velikosti. Ve značkových obchodech jsou dnes prodavačky školeny, aby vám dokázaly s výběrem pomoct a dobře poradit. Zkušené prodavačce často ani nemusíte definovat svoji velikost. Koukne a podá vám vhodný střih i správnou velikost.“

Vaše Žaneta a tým redakce

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.