pátek 19. dubna 2024

MAKRONKY MUMM ANEB KDYŽ SE SPOJÍ EXKLUZIVNÍ ŠAMPAŃSKÉ S CUKRÁRNOU SAINT TROPEZ

Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky o makronkách pocházejí z Itálie, jejich podoba, jak je dnes známe, pochází z Francie, kde si již před dvěma sty lety tento cukrářský skvost vychutnávali Pařížané.

Spojí-li se dvě francouzské ikony makronky a exkluzivní šampaňské MUMM pod taktovkou hlavního cukráře z pražské cukrárny Saint Tropez, vzniknou exkluzivní makronky MUMM.

K popularitě makronek pomohla i režisérka Sofia Coppola, která jednu scénu svého filmu o Marii Antoinettě, dceři Marie Terezie, věnovala pouze lákavým makronkám. V České republice v úspěšné historické minisérii o Marii Terezii ztvárnila nezapomenutelnou roli matky známé panovnice skvělá herečka a milovnice Francie Zuzana Stivínová, která se stala jedním z hlavních degustátorů na premiérovém večeru makronek MUMM v cukrárně Sant Tropez na Malé Straně. Společně s elegantní ženou a úspěšnou herečkou Aňou Geislerovou si vyzkoušely nejen proces výroby, ale též exkluzivní makronky ochutnávali a pokřtily.

„Pro všechny přítomné jsme připravili k ochutnávce tři varianty makronek: červenou makronku MUMM s ganáží z bílé čokolády a champagne želé s růží, zlatou makronku MUMM s lanýžovou ganáží a champagne želé a poslední makronku MUMM v barvě champagne s ganáží z hořké čokolády, s bílou čokoládou a champagne želé,“ uvedl spolumajitel cukrárny Saint Tropez Lukáš Otys, který zároveň osobně vedl degustaci těchto exkluzivních makronek.

Makronky MUMM budou nyní v nabídce cukrárny v limitované edici do konce roku. Tuto francouzskou delikatesu si budete moci v příjemném prostředí cukrárny  vychutnat společně se sklenkou šampaňského MUMM. Všichni milovníci makronek se shodují na tom že jedna nikdy nestačí a to samé platí i o skleničce kvalitního šampaňského.

„Mám ze spolupráce s cukrárnou Saint Tropez radost a dává mi velký smysl. Díky ní si můžeme vychutnat to nejlepší z francouzské gastronomie, což určitě šampaňské a makronky jsou. Jsem ráda, že si můžeme vychutnat párování bublinek MUMM s mandlovými exkluzivními cukrovinkami, kde je luxusní ingrediencí šampaňské MUMM. Barevné provedení makronek nádherně odpovídá barvám naší značky: červená symbolizující vysoce ceněnou Cordon Rouge neboli rudou stuhu Légion d’Honneur, kterou je ozdobena každá láhev šampaňského MUMM. Champagne barva šumivého vína a v neposlední řadě zlatá zdobící hrdlo láhve a též nápis domu G.H.MUMM. Šampaňské je pro mě jiskřivou oslavou každého výjimečného okamžiku a premiéra makronek MUMM jí určitě je,“ řekla k slavnostnímu křtu brand managerka společnosti Jan Becher Pernod Ricard Dagmar Rychterová. 

www.cukrarnatropez.cz

www.prestigeselection.cz

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.