- Espresso krém (12 šálků)

Ingredience:
100 ml smetany
2-3 PL instantní espresso kávy
3 vaječné žloutky
75 g cukru
1 balení vanilkového cukru
250 ml smetany
* na dozdobení: 100 ml smetany, kakaový prášek
Postup:
100 ml smetany smícháme s instantní espresso kávou a přivedeme k varu. Poté necháme vychladnout. Vaječné žloutky umícháme s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka a směs vmícháme do smetanové kávy. Z 250 ml smetany ušleháme šlehačku, kterou přidáme do připravené směsi. Espresso krém rozdělíme do šálků, které necháme cca 3 hodiny v mrazničce. Smetanu na zdobení lehce vyšleháme. 10 minut před podáváním vyjmeme šálky z mrazničky. Rozdělíme do nich připravenou smetanu jako „cremu“ a jednotlivé šálky dozdobíme kakaovým práškem.
- Kávová panna cotta (4 porce)

Ingredience:
250 ml smetany
40 g cukru
1 balení vanilkového cukru
2 PL instantního kávového prášku
2 plátky želatiny
* na dozdobení: 100 ml smetany ke šlehání, hořká čokoláda
Postup:
Želatinu namočíme asi na 10 minut do studené vody. V hrnci smícháme smetanu s cukrem, vanilkovým cukrem a instantní kávou a přivedeme k varu. Poté necháme lehce zchladnout a přidáme vymačkanou, změklou želatinu. Směs promícháme dohladka, rozdělíme do jednotlivých formiček, které přikryjeme a vložíme na minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc) do chladničky. Před podáváním panna cottu vyklopíme na dezertní talířky. Servírujeme s vyšlehanou smetanou, ozdobenou hoblinkami hořké čokolády.
Zdroj receptů: Miele