sobota 27. července 2024

KNIŽNÍ NOVINKY

Prozkoumali jsme knižní vody a přinášíme vám výběr šesti zajímavých titulů. Mimo jiné zde najdete knihu od Jana Žižky, který vzpomíná nejen na léta strávená v doprovodné kapele Karla Gotta.

Čekáme děťátko

Třetí vydání velmi úspěšné publikace detailně provede rodiče obdobím těhotenství, porodu a péčí o dítě a jeho výchovou do tří až čtyř let věku. Celobarevná, komplexní, odborně podložená příručka vycházející z českého prostředí se stane cenným pomocníkem všem, kdo pečují o malé dítě. 439 Kč.

Léto v síti

Naty chce aspoň rok žít jako normální holka a v klidu odmaturovat. Kvůli práci rodičů už procestovala skoro celý svět a využila toho aspoň k parádnímu profilu na Instagramu, který ji proslavil. Může ale někdo jako ona vůbec vést normální život? A co teprve když se spřátelí s Alexem, který sociální sítě a všechno s nimi spojené přímo nesnáší? Autor – Petra Martišková.

Rozchod jako nový začátek

Tato kniha je určena všem, kdo se právě rozcházejí nebo jsou krátce po rozchodu a stále se nemohou s novou realitou smířit, případně je ve starém vztahu něco drží i po několika letech. Autorka ukazuje, jak projít rozchodovým procesem až do jeho skutečného ukončení a jak se na celou situaci podívat s jistým nadhledem. Přijmout rozchod, prožít emoce, zpracovat je, odrazit se ode dna a jít v životě dál. A také se poučit z chyb, zamyslet se nad tím, co vztah člověku dal i vzal. 259 Kč.

Jan Žižka: Zlatá léta s Karlem Gottem

Kniha známého hudebníka a hráče na bicí nástroje Jana Žižky, jenž vzpomíná na svůj profesní i soukromý život a především na krásná léta strávená v orchestru Ladislava Štaidla, doprovodné kapele Karla Gotta. Vypráví o příhodách, které se zpěvákem a se svými spoluhráči zažil, o koncertech doma i v zahraničí, uvádí i stručné charakteristiky členů orchestru a nezapomíná ani na další významné hudebníky a zpěváky, které za svůj život potkal. S obdivem píše o profesních a lidských kvalitách Karla Gotta, na něhož stále myslí s úctou. Vydává nakladatelství Brána, 174 stran, doporučená cena 279 Kč.

Kristýna Freiová: Lucifer a Markétka

Píše se rok 1748 a ve Frankfurtu nad Mohanem se schyluje k důležité události. Městskou branou přijíždějí dva cizinci, jedním z nich je Laurent, nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, a druhým je muž, jehož přítomnost by nikdo neočekával. Laurentovým novým přítelem a učitelem totiž je sám Lucifer. Ten dává našemu hrdinovi novou identitu a představuje ho jako Karla Johanna Fausta, filozofa, učence a alchymistu. Společně s Luciferem se Laurent stává středobodem společenského života starého říšského města, seznamuje se s krásnou Markétkou a podléhá kouzlu Elizabety, provdané za císařského radu Johanna Caspara Goetha. Autorka rozehrává historickou a milostnou fantasy, zalidněnou reálnými historickými postavami i postavami nadpřirozenými, které ovlivňují osudy skutečných lidí. Volné pokračování autorčina předcházejícího románu Nesmrtelný hrabě nevšedním způsobem vypráví příběh rodičů Johanna Wolfganga Goetha a postav, které jednoho z největších autorů světové literatury možná inspirovaly k napsání jeho nesmrtelného díla o doktoru Faustovi. Vydává nakladatelství Brána, 240 stran, doporučená cena 269 Kč.

Plnou parou do pohádky

Není to tak dávno, co krajinou uháněly parní mašinky, pískaly na své píšťaly a doprovázela je oblaka hustého dýmu. Lokomotiva Třistadesítka vypráví společně s ostatními mašinkami pohádkové příběhy o setkání s vílou, vodníkem a dalšími nadpozemskými bytostmi. Nechybí ani povídání o starostech i radostech ve výtopně a na železniční trati. Součástí knížky jsou vystřihovánky papírového modelu nádraží s železniční stanicí, parní lokomotivou a vagóny, které si děti můžou okopírovat na tvrdší papír a sestavit dle návodu v knížce. Iva Hoňková, 120 stran, 259 Kč.

zdroj foto – archiv nakladatelství a pixabay


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.