sobota 27. července 2024

Knižní novinky

Které knihy voní ještě tiskárnou? Přinášíme vám 4 poutavé novinky a jako bonus soutěž o jednu unikátní kuchařku, která vyšla na sklonku loňského roku.

Patnáct silných, inspirativních příběhů v nové knize Zeď mezi námi

Nově vydaná dvojjazyčná kniha Zeď mezi námi je plná zvratů a emocí. Je to kniha o svobodě volby a svobodě ducha. Základ tvoří patnáct rozdílných lidských příběhů, patnáct různých pohledů na historické okamžiky i dějiny každodennosti uplynulého půlstoletí v česko-německých vztazích. Kniha Zeď mezi námi je k dostání na webu Albatrosmedia.cz a ve vybraných knihkupectvích za 449 Kč.

Otec a syn, láska a nenávist v literárním debutu Alaina-Fabiena Delona

Alain-Fabien Delon. Francouzský model, herec, syn proslulého Alaina Delona, v jehož stínu vyrůstal. Do stejně komplikované výchozí životní pozice postavil také Alexe Delvala – hrdinu svého literárního debutu, románu Z rodu vyvolených. Přestože v závěru své prvotiny připomíná, že „nechtěl napsat autobiografickou či dokumentární knihu, ale skutečný román, fikci s vyfabulovaným, romaneskním příběhem“, čtenáři dost možná mezi řádky najdou střípky z rodinného života herecké legendy. Vydává Garamond, z francouzštiny přeložil Tomáš Havel, 184 stran.

Nebezpečný efekt. Knihu o našem chování v online světě ocení zejména rodiče 

„Fascinující kniha. Pokud máte děti, všeho nechte a kupte si ji,“ doporučil britský deník The Times knihu The Cyber Effect světově proslulé kyberpsycholožky Mary Aiken. Bestseller věnovaný nástrahám online světa vychází nyní konečně i v češtině. Pod názvem Nebezpečný efekt ho vydává Nakladatelství ZEĎ. Poutavě napsaná kniha by měla být povinnou četbou zejména pro rodiče dětí a teenagerů, kteří nechtějí své potomky vydat všanc svodům a hrozbám internetu. Publikace vyhlášená časopisem Time coby Kniha roku v kategorii „Myšlení“ a oceněná respektovaným vědeckým časopisem Nature vychází 18. března v rámci Velkého knižního čtvrtku. Objednávat ji lze už teď na www.knihyzed.cz

KNIHA O FASCINUJÍCÍM MUŽI, KTERÝ VYTVOŘIL IKONICKÝ NÁRAMEK LOVE DE CARTIER

Nakladatelství Assouline vydává knihu vyprávějící příběh Alda Cipulla, jednoho z nejinovativnějších talentů moderní historie šperkařství. Kniha sepsaná šperkařskou historičkou a expertkou Vivienne Becker odkrývá výjimečnou kariéru muže, který navrhl ikonický náramek Love od Cartier. Spoluautorem knihy je Aldův bratr, klenotník Renato Cipullo, který pokračuje v rodinné šperkařské tradici.

SOUTĚŽ S LIFESTYLENEWS

ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA – Ondra Slanina inspiruje Adélu Elbel

Hledáte unikátní kuchařku? Tak to by Vám neměla uniknout komiksová kuchařka Adéla ještě nevečeřela. Byla vytvořena pro inspiraci pokročilým kuchařům i na pomoc začátečníkům, pro chvíle, když vám dojdou nápady, co dneska rychle připravit k večeři. Vybírat můžete z desítek receptů oblíbeného šéfkuchaře Ondry Slaniny, které vytvořil speciálně pro komičku Adélu Elbel. Doporučená cena je 495 korun. K dostání u všech dobrých knihkupců, zejména v sítích Luxor a Kosmas. Více o této knize se dočtete na Tefal blogu.

Soutěžní otázka: Kolik receptů najdete v této unikátní kuchařce?

a) 31
b) 41
c) 51

Správnou odpověď zašlete na e-mail redakce@lifestylenews.cz do 30. 3. 2021, do předmětu uveďte SOUTĚŽ – ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA. Jeden výherce bude o výhře informován e-mailem. Bude-li výherce z Prahy a okolí, bude mít možnost si výhru vyzvednout v redakci magazínu.

Nechcete-li tipovat, správnou odpověď najdete i zde.

Staňte se fanoušky LIFESTYLENEWS na Facebooku nebo Instagramu a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.

Účastí v soutěži potvrzujete souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.

Soutěž ukončena. Správná odpověď (a). Výherce: Martin H, Vlachovice

Zdroj foto: archiv společností

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.