pátek 19. dubna 2024

Každá žena má právo být krásná a nemoc ji nesmí zastavit

Rakovina prsu se bohužel stala smutnou součástí našich životů. Podle Národního onkologického registru postihne karcinom prsu v ročně přibližně 6 500 českých žen. Některé případy pak končí i odstraněním prsu, což má zásadní vliv na sebevědomí ženy. V takovou chvíli je nejen pohodlné, ale také krásné prádlo naprosto stěžejní.

Přichází říjen, měsíc, ve kterém si celý svět připomíná problematiku zhoubných nádorů prsu, jde především o šíření povědomí o prevenci a včasném záchytu tohoto onemocnění a vyjádření podpory pacientkám s karcinomem prsu. Protože symbolem rakoviny prsu je růžová stužka, je tento měsíc zasvěcený povědomí o rakovině prsu také nazýván Pink October.

Podprsenka Duffy z hebké bio bavlny a měkkého modalu s krajkovým vzorem, 999 Kč

K podpoře i šíření povědomí se rozhodl přispět i český e-shop se spodním prádlem. „Rozšířili jsme nabídku protetického prádla a rozhodli se ukázat, že i ženy po ablaci prsou se mohou ve spodním prádle cítit dobře. Chceme, aby tyto zákaznice nemusely rezignovat na svůj styl, a tak si u nás mohou vybrat podprsenky krajkové, hladké nebo sportovního vzhledu. Všechny přitom stoprocentně funkční a pohodlné,“ popisuje Markéta Lojdová, specialistka na dámské spodní prádlo z Astratex.cz.

Tento typ podprsenek přitom funguje tak, že vnitřní strana košíčků z hladkého mikrovlákna či bavlny obsahuje kapsičky pro vložení protetické náhrady, čímž vytvoří zdání přirozeného poprsí. Ramínka u těchto podprsenek bývají širší a měkce podložená, aby jejich nošení bylo pohodlné a nezařezávaly se.

zdroj foto – archiv spol. a unsplash

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.