Protože je v pomazánce jen pár surovin, vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té výsledné. My se ale zaměříme na šunku, které je tam nejvíce. Pozornost si zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj – Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České republiky. Řadí se mezi šunky nejvyšší jakosti s vysokým podílem masa. Jenom si dejte pozor, abyste ji nesnědli ještě dřív, než zvládnete připravit pomazánku.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
300 g Šunky Zvonilky nejvyšší jakosti od Romana Krčmy
200 g pomazánkového másla
100 g majonézy
100 g čerstvého křenu
4 celozrnné bagety
Postup:
- Šunku nakrájíme na menší kostky.
- Do mixeru vložíme šunku a pomazánkové máslo.
- Mixujeme do hladka, přendáme do mísy a vmícháme majonézu a dochutíme solí.
- Nakrájíme si bagetu na kolečka, potřeme pomazánkou a zastrouháme čerstvým křenem.
ZDROJ FOTO – www.regionalnipotravina.cz