pátek 18. října 2024

Iva Pazderková a Laura Janáčková pokřtily „Příběhy vagíny“ intimním gelem

Herečka a komička Iva Pazderková a sexuoložka Laura Janáčkové se staly kmotrami nové publikace s názvem Příběhy vagíny. Novinka na knižním trhu má ambici rozbít tabu okolo intimního zdraví.

Praktický průvodce intimním zdravím ženy byl pokřtěn 1. listopadu v Praze v podniku Winelist za účasti autorek, médií, lékařů, influencerek a známých osobností. Vagína, tam to všechno začíná. Přála bych ženám, aby si to uvědomily a tahle knížka jim s tím pomůže,“ zmínila během křtu sexuoložka, psycholožka, publicistka a také kmotra Příběhů vagíny, Laura Janáčková.

„Ta knížka se týká 50 % populace, a tak by se měla stát součástí příběhů všech žen. Může ji číst vlastně kdokoli a vždycky tam najde něco, co může potřebovat,“ dodala herečka a stand-up komička Iva Pazderková, která spolu s Laurou Janáčkovou pokřtila Příběhy vagíny intimním mycím gelem.

Nová publikace vzešla ze spolupráce českých značek Gynella a Maluna a komunity Ženy s.r.o. a podílelo se na ní téměř 30 odborníků. Bez ohledu na věk, nevědomost je stále veliká, proto jsme Příběhy vagíny pojali opravdu komplexně a zároveň lidsky a srozumitelně. Ať už vnučky dovzdělají své babičky, nebo maminky své dcery, prostor pro diskusi mezi generacemi tu určitě je,“ řekla Petra Tymešová, marketingová ředitelka Heaton do jejíž portfolia Gynella spadá.

V České republice je téma intimního zdraví žen dlouhodobě opomíjeno, což vedlo k vytvoření tohoto manuálu pro ženy různých generací. Hlavním cílem je pomoci ženám lépe porozumět svým tělům a projít různými životními etapami s větším sebevědomím. Zároveň může být průvodcem pro milující rodiče při výchově dospívajících dcer.

Ženy často mlčí o svých intimních problémech, což vede k nedostatečné prevenci a špatným návykům předávaným dalším generacím. Publikace nezůstává jen u tématu intimního zdraví, věnuje se i osobnímu rozvoji, kariéře, rodině, receptům a všem aspektům, které jsou ženám blízké,“ dodává Petra Tymešová z Gynelly. Snahou autorů je tak prolomit obecný ostych, a naopak vyzdvihnout důležitý krok směrem k osvětě, vzdělání a odstranění tabu v oblasti ženského intimního zdraví.

Knihu lze zakoupit na www.gynella.com.

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.