Díky jeho vláčnosti do něj můžete zabalit maso, uzeniny, vejce, sýr či čerstvou zeleninu a vytvořit tak ojedinělý kulinářský zážitek.
Historie lavashe je opravdu bohatá. V Arménii již po mnoho století po zimní sklizni obilí pečou lavash na stěnách rozpálené hliněné pece, která se nazývá tandúr (arménsky tanir) a je zapuštěna do země. Chléb se udržuje v suchu a před konzumací navlhčuje vodou. Lavash je navíc zapsán na seznamu UNESCO mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva!
LAVASH vs. TORTILLA
- Oproti tortille se lavash jí i samostatně, natrhaný na kousky.
- Lavash je vetší než tortilla, navíc má i rozdílný, eliptický tvar. Tortilla je kulatá.
- Lavash obsahuje mnohem méně soli.
Hlavní přednosti našeho lavashe, vyráběného dle tradičních, roky prověřených receptur:
- Je vždy nekynutý, tenký, pružný a vláčný.
- Vyroben v Česku, z kvalitních surovin, bez barviv.
- Má minimální trvanlivost 21 dní a je balen v ochranné atmosféře.
K dostání v síti prodejen Kaufland, Rosa market, na Rohlik.cz a na e-shopu: www.potravinyarax.cz
Zdroj foto: archiv spol.