sobota 19. dubna 2025

Jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem

Rychlá a dobrá večeře, kterou můžete zobat během společenské hry nebo koukání na váš oblíbený film nebo seriál? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou pomazánkou s křenem.

Protože je v pomazánce jen pár surovin, vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té výsledné. My se ale zaměříme na šunku, které je tam nejvíce. Pozornost si zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj – Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České republiky. Řadí se mezi šunky nejvyšší jakosti s vysokým podílem masa. Jenom si dejte pozor, abyste ji nesnědli ještě dřív, než zvládnete připravit pomazánku.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

Ingredience:

300 g Šunky Zvonilky nejvyšší jakosti od Romana Krčmy

200 g pomazánkového másla

100 g majonézy

100 g čerstvého křenu

4 celozrnné bagety

Postup:

  1. Šunku nakrájíme na menší kostky.
  2. Do mixeru vložíme šunku a pomazánkové máslo.
  3. Mixujeme do hladka, přendáme do mísy a vmícháme majonézu a dochutíme solí.
  4. Nakrájíme si bagetu na kolečka, potřeme pomazánkou a zastrouháme čerstvým křenem.

ZDROJ FOTO – www.regionalnipotravina.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.