Když není čas, postačí kousek čerstvého pečiva – tuňák nejvyšší kvality dokonale ochucený špetkou pepře a citronovou šťávou je totiž lahůdkou sám o sobě.
Rio Mare tuňák s citronem a černým pepřem

Když se kvalita tuňáka Rio Mare setká s citronovou šťávou a černým pepřem, vzniká tím kombinace, která učiní i ten nejjednodušší pokrm výjimečným. Tento tuňák je určen všem milovníkům zajímavých, kořeněných a výrazných chutí, kteří rádi experimentují.
RIGATONI S TUŇÁKEM, CUKETOU A BAZALKOU
Suroviny na 4 porce:
- 350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
- 3
balení tuňáka Rio Mare
s citronem a černým pepřem (po 80 g) - 700 g cuket
- 1 stroužek česneku
- 80 ml extra panenského olivového oleje
- Velká hrst čerstvé bazalkové soli
Postup:
- Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
- Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
- Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte.
- Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.
www.riomare.cz
Zdroj foto: archiv spol.