Je to skvělý první chod nebo večeře. Připravte si výtečnou polévku, kterou budete chtít jíst po celou zimu! Na 4 porce potřebujete:
1 kaki Persimon Bouquet
900 ml zeleninového vývaru
2 větší mrkve
200 g celeru
1 velkou cibuli
3 stroužky česneku
400 g konzervovaných rajčat
1 plechovku červených fazolí ve sladkokyselém nálevu
3 polívkové lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky sušeného oregana
1 čajovou lžičku sušeného tymiánu
2 ks bobkového listu
toastový chléb na krutonky
pepř
sůl
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev, celer a kaki nakrájejte na kostky. Na olivovém oleji dozlatova orestujte cibuli. Poté přidejte česnek a nechte zezlátnout. Přidejte mrkev, celer a kaki. Chvilku smažte, vmíchejte oregano, tymián a bobkové listy. Osolte a opepřete. Vlijte vývar, nasekaná rajčata a fazole. Nechte vařit na mírném plameni asi 20 minut. Mezi tím si připravte krutonky. Nejlepší budou z toustového chleba. 4 plátky pokrájejte na kostičky a opékejte 5 minut v troubě na 180 stupňů. Jakmile zezlátnou, jsou připravené.
Zdroj foto: archiv spol.