pondělí 7. dubna 2025

Zeleninová polévka minestrone s kaki a chlebovými krutony

Pořádná porce horké polévky dokáže zlepšit celý den. Minestrone s kaki, bylinkami a chlebovými krutony zahřeje a posílí organismus.

Je to skvělý první chod nebo večeře. Připravte si výtečnou polévku, kterou budete chtít jíst po celou zimu! Na 4 porce potřebujete:

1 kaki Persimon Bouquet

900 ml zeleninového vývaru

2 větší mrkve

200 g celeru

1 velkou cibuli

3 stroužky česneku

400 g konzervovaných rajčat

1 plechovku červených fazolí ve sladkokyselém nálevu

3 polívkové lžíce olivového oleje

2 čajové lžičky sušeného oregana

1 čajovou lžičku sušeného tymiánu

2 ks bobkového listu

toastový chléb na krutonky

pepř

sůl

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev, celer a kaki nakrájejte na kostky. Na olivovém oleji dozlatova orestujte cibuli. Poté přidejte česnek a nechte zezlátnout. Přidejte mrkev, celer a kaki. Chvilku smažte, vmíchejte oregano, tymián a bobkové listy. Osolte a opepřete. Vlijte vývar, nasekaná rajčata a fazole. Nechte vařit na mírném plameni asi 20 minut. Mezi tím si připravte krutonky. Nejlepší budou z toustového chleba. 4 plátky pokrájejte na kostičky a opékejte 5 minut v troubě na 180 stupňů. Jakmile zezlátnou, jsou připravené.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.