Aby toho ale nebylo málo, letní horka jsou další příležitostí pro tohoto parťáka do nepohody – nevyžadují dlouhé postávání u plotny, díky řadě lahodných příchutí si každý přijde na své a co víc, jsou super praktické, zabalené pěkně bezpečně v pevné mističce, z níž se nemohou vylít. Když přijde hlad, stačí jednoduše odtrhnout horní fólii a pustit se do jídla. A pokud snad přeci jen čeká více hladových krků, stačí obohatit čerstvou nebo grilovanou zeleninou, kuskusem, který se jen zalije horkou vodou, nebo křupavou bagetkou s trochou bylinkového másla.
RYCHLÝ LETNÍ SALÁT
Suroviny:
2x 160 g balení Rio Mare Insalatissime Kukuřice s tuňákem
4 zralá rajčata
1 jarní cibulka
150 g sýru Feta
trocha extra panenského olivového oleje
černý pepř na dochucení
Postup:
1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jarní cibulku nasekáme najemno.
2. Na talíře naaranžujeme rajčata a jarní cibulku, na ně přidáme Insalatissime a suroviny promícháme. Pokud nemáme možnost servírování, pak vše opatrně smícháme v jedné velké míse. Povrch ozdobíme sýrem Feta rozdrceným mezi prsty.
3. Dochutíme přiměřenou porcí čerstvě mletého černého pepře, pokapeme olivovým olejem a podáváme. Lze doplnit čerstvým pečivem. DOBROU CHUŤ!
Zdroj foto: archiv spol.