Ledová nebo horká? Záleží na vás, skvělé jsou obě! Becherovka se svojí jedinečnou chutí a vůní skvěle hodí k jídlu a nejčastěji ji servírujeme ledově namraženou. Při ochutnání se vám v ústech rozlije výrazná hořká chuť, které dominují tóny hřebíčku a skořice. Po polknutí ucítíte sílu bylin spojenou s příjemnou pomerančovou hořkostí, která je zakončená sladkou tečkou. Pokud sháníte dokonale vyladěný aperitiv či lahodný digestiv pro slavnostní příležitost, ledová Becherovka Original je rozhodně tou správnou volbou.
Vánoční punč Becherovka
Během chladných zimních měsíců ale možná oceníte Becherovku spíše v jejím vroucím provedení. Bylinný likér v kombinaci s horkým jablečným džusem zahřeje tělo a provoní den tou pravou vánoční atmosférou. A zatímco tajnou recepturu Becherovky znají jen dva lidé ve firmě, o recept na vánoční punč se s vámi rádi podělíme:
- 500 ml Becherovka Original
- 1ks směs koření na punč
- 1 l jablečný mošt
- šťáva ze 3 citronů
- 2 lžíce medu
- 20g másla
Do většího hrnce nalijte mošt a citronovou šťávu, vhoďte koření na punč a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu, vyjměte sáček s kořením, přidejte med a máslo, nalijte celou Becherovku a prohřejte za stálého míchání. Punč servírujte do hrnků a ozdobte plátkem jablka.
Bylinný likér Becherovka je nejstarší značkou alkoholu v historii našeho státu – je v nepřetržité výrobě již od roku 1807. Vyrábí se v Karlových Varech podle stále stejné a utajované receptury, z 20 různých druhů bylin a koření z celého světa.
Doporučená cena: Becherovka 0,5 l – 229,-Kč