neděle 8. září 2024

Velkolepý návrat Michaely Štikové Gemrotové na koncertní pódia

Přední česká operní a muzikálová zpěvačka Michaela Štiková Gemrotová vystoupila po boku Mariana Vojtka na koncertě Králové muzikálů.

Tato pocta věhlasným autorům, tedy králům muzikálů, se konala na začátku června v Paláci Žofín. Koncert za doprovodu živé kapely byl několik měsíců vyprodaný a končil jak jinak, než standing ovation. Jako hosta si Michaela s Marianem pozvali kolegu a kamaráda Václava Noida Bártu.

V úvodní medley, která uvedla první vystoupení Michaely Štikové Gemrotové a Mariana Vojtka, zaznělo mnoho melodií z muzikálu Fantom opery, který právě Michaelu a Mariana spojil. V pražském uvedení producenta Dr. Františka Janečka společně ztvárnili hlavní role Christine Daaé a Fantoma Opery. Árie tohoto muzikálu patří co do náročnosti hlasové techniky k nejtěžším na světě. Nechyběly samozřejmě ani na tomto koncertu. Závěr patřil ústřednímu duetu z tohoto muzikálu, kdy oba interpreti podali dechberoucí výkon.

„Repertoár jsem vybírala kompletně sama. Chtěla jsem udělat průřez nejzásadnějších věcí. A také jsem vybírala věci, v kterých se cítíme dobře,“ svěřila Michaela Štiková Gemrotová, která tento projekt připravovala společně se svým manželem Jiřím Štikou, jenž se rozhodl založit produkční a eventovou agenturu Ariete production, která pomáhá začínajícím interpretům s hvězdným startem jejich kariéry.  „S Jiříkem se nám spolupracuje skvěle. Jsme dobrý tým. Názorově se shodujeme skvěle. Vím, že mu můžu věřit. Zvládl si kolem sebe udělat dobrý tým lidí, takže jsem v klidu a nemám potřebu nic kontrolovat,“ vysvětlila maminka tříleté Anežky, která seděla v hledišti a Michaela jí věnovala hned druhou písničku, u které zavzpomínala, že jí nazpívala v době, kdy byla malá holčička ještě v bříšku. Skloubit přípravu pěvecky náročného repertoáru je prý trochu oříšek, ale Anežka u všeho ráda asistuje. „Řekla bych, že v mém případě je téměř nemožné skloubit mateřství a kariéru, protože já neumím odevzdat dítě a soustředit se jenom na sebe. Mně se hrozně stýská, takže je Anežka pořád se mnou, při všem a u všeho.“

Spojení Michaela Gemrotová a Marian Vojtko je zcela logické a již tradiční. Oba zpěváky pojí kromě práce také silné přátelské vazby. „Repertoár máme z větší části nazkoušený, ale přibylo i pár věcí, které jsme ještě nezpívali, takže před koncertem proběhla zkouška. Chtěli jsme udělat trochu změnu a myslím si, že se repertoár povedl, všichni si přijdou na své,“ sdělil Marian Vojtko. A dodal také, že mu vysoké pracovní tempo vyhovuje, a když potřebuje odpočívat, vyrazí na chalupu právě za Michaelou a Jiřím Štikovými, kde dokonce přičichl i k myslivosti a složil myslivecké zkoušky.  „Oni si mně jako rodina adoptovali, protože já jsem takové velké děcko. Takže koho jiného. S Míšou jsme jako sourozenci, už od začátku Fantoma Opery,“ dodal se smíchem majitel jednoho z nejkrásnějších česko – slovenských hlasů.

O volbě hosta pak nebylo pochyb. Nejen že Václav Noid Bárta připravuje první sólovou desku Michaely Štikové Gemrotové, ale má za sebou již mnoho vystoupení s oběma zpěváky. Na koncert Králové muzikálů dokonce společně nastudovali tercet. Jednalo se o skladbu z muzikálu Johanka z Arku. „Skladbu Ty jsi ten déšť jsme zpívali dnes poprvé. Já tu písničku úplně miluji, protože miluji práci Ondřeje Soukupa a Gábiny Osvaldové. Jsem proto moc rád, že, jsem si jí mohl zazpívat,“ svěřil oblíbený zpěvák, který kromě hudby věnuje také natáčení a produkci v rámci svého Paranoid studia. Kromě videoklipu k písni Anežka Michaely Štikové Gemrotové stojí také za novým videoklipem Ilony Csákové a další připravuje pro kapelu Arakain či Petra Koláře.

Kouzelným muzikálovým večerem provázel mistr slova Libor Bouček. Zpěváky doprovodila kapela pod vedením Jana Kučery a Epoque Orchestra.

V hledišti mezi významný hosty usedli zpěvák Vojta Drahokoupil, režisér Lumír Olšovský, kadeřník Tomáš Arsov, módní návrhářka Vlaďka Kouřilová či vedoucí lékařka Ponseti Clinic MUDr. Monika Frydrychová.

Koncert Králové muzikálů na pražském Žofíně byl vlastně takovým pilotním koncertem před plánovanou tour v roce 2025. Michaela Štiková Gemrotová a Marian Vojtko se chystají s tímto unikátním projektem za doprovodu orchestru vyjet po celé ČR.

Část výtěžku ze vstupného byla věnována Nadaci Anežka, která se věnuje dětem s pohybovým hendikepem do 18 let. Hlavním partnerem koncertu byla Ponseti Clinic, partnery koncertu pak byli Herbal World, Levandulové údolí a GHC genetics.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.