pátek 18. října 2024

Veganské trendy, skvosty malých vinařství, chutě Asie, to musíte zažít

Udržitelnost, nové veganské trendy, velké chutě malých vinařství, Asie v soustech. To jsou jedny z hlavních témat veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, festivalu nových chutí, poctivého řemesla i trendů moderní gastronomie.

Tak neváhejte a přijďte se 1. až 3. listopadu na výstaviště PVA EXPO PRAHA podívat, inspirovat a ochutnávat!

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL, který se koná v prostorách PVA EXPO PRAHA, také letos propojí profesionály pohostinských oborů i milovníky gastronomie. „V Letňanech se představí tuzemské i zahraniční značky, dodavatelé, výrobci i provozovatelé podniků v segmentu HoReCa. První den veletrhu proběhne také odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s tématem NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELOST, na němž vystoupí odborníci na veřejné hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací a úspěšní podnikatelé s unikátními koncepty,“ uvádí ředitelka veletrhu Věra Špáňová.

Veganství i malá vinařství

Nové cesty gastronomie představí veletrh ve spolupráci s partnerem, společností Green Heads. Nastíní, jak lze revolučně propojit tradiční gastronomii a inovativní směry nových veganských trendů, které si žádá doba. Návštěvníci budou mít možnost poznat také chutě malých vinařství na sdružené expozici rodinných vinařských firem. Expozice představí mimo jiné vietnamskou kávu a čaj, řecké ovoce, udržitelné potravinářství prestižních firem. K zajímavostem bude patřit i unikátní aquaponická farma, která pěstuje mikrobylinky, zeleninu i jedlé květy.

Bohatý program

Z bohatého doprovodného programu doporučujeme 1. listopadu událost Zažij, poznej a ochutnej Vietnam. Po čtyřech letech se do Letňan vrací populární carvingová soutěž CZECH CARVING CUP, která proběhne 2. listopadu. Pro pokročilé i začínající řezbáře budou připraveny čtyři soutěžní kategorie: live carving s volnou tematikou na omezený čas tři hodiny, v druhé kategorii bude téma „dýně“, ve třetí cukrový meloun a ve čtvrté květinová kompozice. V pátek 3. listopadu se propojí italská vášeň pro kávu a perspektivní mladé talenty z pohostinských oborů. A to při příležitosti konání Enzo Bencini Barista Cup 2023 – soutěže středních hotelových škol. Hlavním porotcem této akce bude živoucí legenda Roberto Trevisan – lektor Školy kávy a zakladatel Mistrovství baristů ČR. Podrobnosti o veletrhu najdete na www.for-gastro.cz

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.