Čtvrtek 19. září 2024

Vánoční bez cukrová výzva

Blíží se ty nejhezčí svátky roku, Vánoce. To nese s sebou také pečení vánočního cukroví, přípravu Vánočky a mnoho dalšího. Co když ale chceme mlsat zdravě a zcela bez cukru?

Tuto otázku si klade většina z nás. Existuje spousta alternativ zdravého slazení. Jedním z nich je například sladidlo Irbis stévie a Irbis čekanka, které je nejen výrazné svou sladkostí, ale je také čistě přírodní. Proč si nepochutnat například na lineckém cukroví nebo Vánočce bez výčitek, a ještě ke všemu zdravě? I na to jsme mysleli, a proto si pro Vás připravili recept na skvělé linecké cukroví, které bude chutnat stejně sladce, a přitom neobsahuje cukr.

Linecké cukroví

  • 450 g pšeničné hladké mouky
  • 50 g Irbis se sladidly z rostliny stévie
  • 300 g tuku (Hera, máslo, 80% margarín)
  • 2 vejce
  • kůra z půlky chemicky neošetřeného citronu

Postup: na vále z mouky vytvarujeme ohrádku. Do této vložíme ostatní suroviny a rychle zpracujeme na stejnorodé polotuhé těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu do druhého dne rozležet. Poté rozválíme na vále těsto na tloušťku cca 5 mm, vykrajujeme tvořítky zvolené tvary a ty ukládáme na čisté plechy. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C a po vychladnutí plníme zvolenou náplní, např. meruňkovým džemem bez cukru.

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.