Recept:
Mouka hladká 300 g
Vanilkový cukr Vitana 1 ks
Kypřicí prášek Vitana ½ ks
Změklé máslo 200 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Mandle loupané
Červenou barvu
Jahodovou marmeládu
Postup:
Do mísy prosejte mouku, do které zamícháte kypřicí prášek. V mouce si vytvořte důlek. Do středu mouky nakrájejte máslo, oslaďte vanilkovým cukrem. Tuk spojte s vejcem a žloutkem. Nakonec zapracujte do tuku mouku. Těsto bude tuhé, ale pro vrásčitý tvar bude vyhovovat. Vytvořte si kuličky, které vytvarujete do válečku. Nožem naznačte klouby a svraštělou kůži. Rozpulte si blanšírované mandle. Konec válečku si lehce pomašlujte bílkem a vmáčkněte mandle. Pečte na 180 °C 10–15 minut. Hotové prsty dozdobte barvou nebo jahodovou marmeládou. Jestli máte chuť experimentovat, zkuste si prsty upéct na ohni omotané kolem klacku.
Zdroj foto: archiv spol.