Čtvrtek 21. listopadu 2024

Tři v jednom – objevte kouzlo spojení páry s mikrovlnou v jediném přístroji

Příprava v páře, vaření a ohřev v jednom přístroji – to všechno nabízí inovativní kombinovaný vestavný přístroj Miele jako skvělý doplněk k pečicí troubě. Parní trouba umožňuje výrazně zdravější vaření, na mikrovlnce zase oceníme hlavně rychlost.

Zkombinovat benefity obou přístrojů se jako prvnímu výrobci přístrojů pro domácnost podařilo firmě Miele – a tak vznikla parní trouba s mikrovlnou. V posledních letech si tenhle multitalent našel cestu do mnoha kuchyní, v nichž šetří čas i prostor a umožňuje mnoho různých způsobů přípravy jídel, ať už jde o jednotlivé přílohy, nebo kompletní menu.

Jeden přístroj zvládne vše

Principem 3 v 1 využíváte funkce tří přístrojů v jednom – parní trouby, mikrovlnky a jejich kombinace. Parní trouba zpracuje suroviny šetrně, mikrovlna se báječně hodí třeba pro popkorn a při kombinované rychlé přípravě dosáhnete nejlepších výsledků v kvalitě parní trouby, ale za kratší dobu. Veškeré výhody skvěle využijete k přípravě zeleniny, ryb a mořských plodů, masa, příloh, dezertů, polévek, domácího jogurtu, popkornu, vaření vajec, k ohřevu, dezinfekci kojeneckých lahví, pro kynutí těsta, ohřevu, blanšírování, rozmrazování, odšťavňování, rozpouštění čokolády, přípravu metodou sous-vide či udržování teploty.

Nerezový ohřevný prostor se navíc nejen dobře udržuje, ale poskytuje i dostatek místa pro přípravu kompletního menu až pro 10 osob.*

Funkce parní trouby

V parních troubách jsou potraviny připravovány mimořádně šetrným způsobem. Zachovávají si strukturu, intenzivní přirozenou chuť, ale i cenné vitamíny, minerály a stopové prvky. Vědecké studie potvrdily, že v jídlech připravených v páře se nachází až o 50 % více vitamínů ve srovnání s jinými způsoby. **

Díky technologii DualSteam se pára rozděluje rovnoměrně a rychle. S automatickými programy si nemusíte lámat hlavu nad tím, kolik času vám zabere příprava rýže, candáta nebo zeleniny – přístroj vše udělá automaticky za vás. Jen u Miele najdete automatickou přípravu menu, s níž je kompletní oběd hotový v jeden okamžik. Teplota, doba přípravy a posloupnost se totiž určuje automaticky.

Nezáleží ani na tom, jestli chcete připravit jednu porci, nebo jídlo pro celou rodinu – ať už čerstvé, nebo mražené. Doba přípravy zůstane v parní troubě Miele pro jakoukoliv váhu vždy stejná. Je to podstatně jednodušší, protože odpadá zbytečný čas na vážení a výpočet různých časů přípravy.

Je také jedno, jestli ohříváte, blanšírujete, udržujete teplotu nebo rozmrazujete, s tímto všeumělem připravíte nejrůznější potraviny zcela podle libosti, v nejlepší kvalitě a na stupeň přesně.

Funkce mikrovlnky

S invertorovou technologií Quick & Gentle se výkon mikrovlny reguluje plynule od 300 W do 1 000 W. Výsledkem je zkrácená doba rozmrazování i přípravy a pokrmy připravené přesně podle vašich představ.

Pořádáte doma filmovou párty a chcete ji vyladit k dokonalosti? Tlačítko Popcorn vmžiku nabídne pořádnou porci této nezbytné rekvizity filmových fanoušků.

Malý výlet do historie

Počátky dnešní přípravy v páře jsou spjaty s Čínou, kde je tato metoda známa po tisíciletí. Potraviny tu byly ve dvoustěnných nad sebou umístěných nádobách z bambusu připravovány odděleně od sebe, šetrně a zdravě. Tradici původní přípravy v páře Miele rozvinulo a zkombinovalo ji s inovativními nápady a technologiemi. Výsledkem je komfortní a zdravé vaření s neuvěřitelným chuťovým zážitkem.

Na podzim roku 2016 byla vyrobena miliontá parní trouba Miele. S tímto číslem je spojen mimořádně úspěšný příběh, protože ještě před 20 lety byly parní trouby v domácnostech spíše vzácností. Teprve Miele pomohlo tomuto výrobku prorazit a nabídnout nejširší sortiment parních trub a kombinovaných přístrojů.

Oproti tomu jsou mikrovlnky téměř novinka – na trhu jsou zhruba 70 let. Za tu dobu si prošly velkým vývojem co se týče velikosti (měřily i 2 m), váhy (vážily přes 350 kg), technologií i funkcí. Zpočátku se využívaly hlavně v restauracích, jídelních vozech vlaků nebo na zaoceánských lodích. Do domácností se dostaly v 50. letech 20. století, v 70. letech se masově rozšířily v USA, v Evropě se prosadily v 80. letech a u nás zakotvily až po roce 1989. 

*Charakteristika výbavy závisí na modelu.

** Pokud se ovoce a zelenina konzumují v syrovém stavu, získává tělo hodně vitamínů a minerálů. Pomocí parní trouby Miele můžete potraviny vařit a zachovat jejich důležité živiny – např. paprika připravená v páře obsahuje stejné množství živin jako ta syrová. Pro srovnání: paprika uvařená ve vodě má až o 45 % méně živin. 

zdroj foto – www.miele.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.