Zkombinovat benefity obou přístrojů se jako prvnímu výrobci přístrojů pro domácnost podařilo firmě Miele – a tak vznikla parní trouba s mikrovlnou. V posledních letech si tenhle multitalent našel cestu do mnoha kuchyní, v nichž šetří čas i prostor a umožňuje mnoho různých způsobů přípravy jídel, ať už jde o jednotlivé přílohy, nebo kompletní menu.
Jeden přístroj zvládne vše
Principem 3 v 1 využíváte funkce tří přístrojů v jednom – parní trouby, mikrovlnky a jejich kombinace. Parní trouba zpracuje suroviny šetrně, mikrovlna se báječně hodí třeba pro popkorn a při kombinované rychlé přípravě dosáhnete nejlepších výsledků v kvalitě parní trouby, ale za kratší dobu. Veškeré výhody skvěle využijete k přípravě zeleniny, ryb a mořských plodů, masa, příloh, dezertů, polévek, domácího jogurtu, popkornu, vaření vajec, k ohřevu, dezinfekci kojeneckých lahví, pro kynutí těsta, ohřevu, blanšírování, rozmrazování, odšťavňování, rozpouštění čokolády, přípravu metodou sous-vide či udržování teploty.
Nerezový ohřevný prostor se navíc nejen dobře udržuje, ale poskytuje i dostatek místa pro přípravu kompletního menu až pro 10 osob.*
Funkce parní trouby
V parních troubách jsou potraviny připravovány mimořádně šetrným způsobem. Zachovávají si strukturu, intenzivní přirozenou chuť, ale i cenné vitamíny, minerály a stopové prvky. Vědecké studie potvrdily, že v jídlech připravených v páře se nachází až o 50 % více vitamínů ve srovnání s jinými způsoby. **
Díky technologii DualSteam se pára rozděluje rovnoměrně a rychle. S automatickými programy si nemusíte lámat hlavu nad tím, kolik času vám zabere příprava rýže, candáta nebo zeleniny – přístroj vše udělá automaticky za vás. Jen u Miele najdete automatickou přípravu menu, s níž je kompletní oběd hotový v jeden okamžik. Teplota, doba přípravy a posloupnost se totiž určuje automaticky.
Nezáleží ani na tom, jestli chcete připravit jednu porci, nebo jídlo pro celou rodinu – ať už čerstvé, nebo mražené. Doba přípravy zůstane v parní troubě Miele pro jakoukoliv váhu vždy stejná. Je to podstatně jednodušší, protože odpadá zbytečný čas na vážení a výpočet různých časů přípravy.
Je také jedno, jestli ohříváte, blanšírujete, udržujete teplotu nebo rozmrazujete, s tímto všeumělem připravíte nejrůznější potraviny zcela podle libosti, v nejlepší kvalitě a na stupeň přesně.
Funkce mikrovlnky
S invertorovou technologií Quick & Gentle se výkon mikrovlny reguluje plynule od 300 W do 1 000 W. Výsledkem je zkrácená doba rozmrazování i přípravy a pokrmy připravené přesně podle vašich představ.
Pořádáte doma filmovou párty a chcete ji vyladit k dokonalosti? Tlačítko Popcorn vmžiku nabídne pořádnou porci této nezbytné rekvizity filmových fanoušků.
Malý výlet do historie
Počátky dnešní přípravy v páře jsou spjaty s Čínou, kde je tato metoda známa po tisíciletí. Potraviny tu byly ve dvoustěnných nad sebou umístěných nádobách z bambusu připravovány odděleně od sebe, šetrně a zdravě. Tradici původní přípravy v páře Miele rozvinulo a zkombinovalo ji s inovativními nápady a technologiemi. Výsledkem je komfortní a zdravé vaření s neuvěřitelným chuťovým zážitkem.
Na podzim roku 2016 byla vyrobena miliontá parní trouba Miele. S tímto číslem je spojen mimořádně úspěšný příběh, protože ještě před 20 lety byly parní trouby v domácnostech spíše vzácností. Teprve Miele pomohlo tomuto výrobku prorazit a nabídnout nejširší sortiment parních trub a kombinovaných přístrojů.
Oproti tomu jsou mikrovlnky téměř novinka – na trhu jsou zhruba 70 let. Za tu dobu si prošly velkým vývojem co se týče velikosti (měřily i 2 m), váhy (vážily přes 350 kg), technologií i funkcí. Zpočátku se využívaly hlavně v restauracích, jídelních vozech vlaků nebo na zaoceánských lodích. Do domácností se dostaly v 50. letech 20. století, v 70. letech se masově rozšířily v USA, v Evropě se prosadily v 80. letech a u nás zakotvily až po roce 1989.
*Charakteristika výbavy závisí na modelu.
** Pokud se ovoce a zelenina konzumují v syrovém stavu, získává tělo hodně vitamínů a minerálů. Pomocí parní trouby Miele můžete potraviny vařit a zachovat jejich důležité živiny – např. paprika připravená v páře obsahuje stejné množství živin jako ta syrová. Pro srovnání: paprika uvařená ve vodě má až o 45 % méně živin.
zdroj foto – www.miele.cz