Úterý 28. října 2025

Tofu dezert

Máte rádi tofu, ale většinou si ho připravujete pouze jako hlavní chod k obědu? Přinášíme Vám inspiraci, jak můžete přírodní tofu zpracovat na dezert.

Jako dezert si můžeme v rámci metabolicky vstřícného jídla udělat mangový nebo jahodový krém z tofu.

Ingredience:

porce přírodního tofu

porce sladšího ovoce (na fotografii: mango), můžeme i jahody, ananas

vanilka

Tofu namixujeme s trochou vody na hladký krém a zamixujeme do něj ovoce – mango, jahody nebo ananas.

Přidáme  vanilku, případně lžíci kokosového mléka.

TIP: Stejně jako u jiných sojových produktů je i u tofu důležité dbát na to, aby bylo v biokvalitě.

www.metabolic-balance.com

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.