Celkem dvaapadesát českých i zahraničních šéfkuchařů z celého Česka představuje své recepty v kompletních tříchodových menu. Každý z nich čtenářům prozrazuje, jak se dostal ke kuchařskému řemeslu, které světové kuchyně ho nejvíce inspirují, kde v současnosti pracuje a jaké techniky a postupy při vaření používá. Na čtenáře čeká více než 400 stran chutné a voňavé inspirace.
Vedle českých receptů, řazených do středoevropské kuchyně, obsahuje mimořádná kniha také recepty s postupy kuchyně kreolské, asijské, blízkovýchodní, skandinávské, středomořské, francouzské či americké. Ke každému pokrmu zpracovali vybraní šéfkuchaři detailní recept se všemi potřebnými ingrediencemi. Své pokrmy šéfkuchaři také uvařili, takže díky celostránkovým fotografiím profesionálních fotografů má každý jasnou představu, jak výsledný pokrm vypadá.
Jedinečnost knihy podtrhuje vinné párování známého a zkušeného enologa Hynka Vicha, který na míru receptům a chutím osobně vybral ideální víno. V potaz bral jak výslednou chuť pokrmu, tak náklady na jednotlivé suroviny. V harmonii jsou ve výsledku nejen samotné chutě, ale také cenová hladina prezentovaných pokrmů a zvolených vín. Všechna vybraná vína jsou navíc běžně dostupná v Česku.
Maloobchodní cena publikace činí 770 Kč.
Zdroj foto: www.toplifeczech.cz