Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Budeme potřebovat: · Balení Rostlinného gyrosu Good Calories
· 5-6 lžic olivového oleje
· 1 lžíce červené papriky
· 1 čajová lžička granulovaného česneku
· 1 čajová lžička oregana
· Velká špetka soli
· 2 stroužky česneku
· Silný plátek zázvoru
· ½ cibule
· 1 lžíce kokosového oleje
· 2 čajové lžičky gram masaly
· ½ čajové lžičky skořice
· 1 čajová lžička kmínu
· 1 lžíce červené papriky
· ½ čajové lžičky kurkumy
· 1 ks červené papriky
· 1 plechovka krájených rajčat
· 200 ml kokosové smetany
· Velká hrst kešu oříšků
· Podle chuti: limetka, svazek koriandru, rýže
Postup:
1. Květák rozdělíme na růžičky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem, posypeme paprikou, oreganem, česnekem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 23 minut při teplotě 210 °C.
2. Mezitím nakrájíme česnek, zázvor a cibuli nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme předem nakrájenou zeleninu a smažíme spolu s kořením (garam masala, skořice, kmín, červená paprika a kurkuma).
3. Když cibule změkne, přidáme papriku nakrájenou na velké kostky a chvíli smažíme.
4. Následně přidáme upečené kousky květáku a gyros a‘la kuře. Smícháme všechny ingredience a smažíme cca 3 minuty.
5. Nakonec přidáme rajčata z plechovky a kokosovou smetanu. Promícháme a necháme asi 5 minut povařit. Závěrem přisypeme kešu oříšky.
6. Jídlo podáváme s rýží, posypeme lístky koriandru a bohatě zakápneme limetkovou šťávou. Tak dobrou chuť, protože je to dobrý! Více rostlinných receptů najdete na goodcalories.com/cz/