středa 2. dubna 2025

Středomořský salát s krevetami a parmezánem

Tento velmi rychlý a lehký salát s krevetami podle kuchařky The 1:1 Diet od Lukáše Vrány může sloužit i jako zajímavý tip pro ty, kteří mořským plodům běžně neholdují a mají trochu obavy je ochutnat.

Ingredience jsou počítány pro dvě porce, příprava salátu dohromady 20 minut.

Připravte si:

400 g ledového salátu

400 g mražených vyloupaných krevet

Šťávu z 1 citrónu

30 g strouhaného parmezánu

Čerstvě mletý černý pepř

Mražené krevety necháme povolit, a poté na pánvi několik minut podusíme, dokud nezískají růžovo-oranžovou barvu. Osolíme a opepříme podle chuti. Do hlubokých talířů nebo misek natrháme ledový salát. Můžeme jej mírně osolit a opepřit, zlehka pokapeme citronovou šťávou a důkladně promícháme.

Nahoru položíme hotové krevety a ozdobíme trochou parmezánu.

Krevety můžete ochutit pár kapkami citronu, česnekem, bylinkami nebo chilli.

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.