neděle 8. září 2024

Stále se vám nedaří zhubnout? Zkuste to tentokrát jinak

Většina těch, kteří bojují s udržením své linie, by asi mohla potvrdit, že na cestě za vysněnou postavou není nejtěžší shodit kila, ale udržet si váhu tak, aby nestoupala zpátky v rámci známého jojo efektu.

Jak na to, nám poradil výživový poradce komplexního výživového programu The 1:1 Diet Lukáš Vrána.

Podle něj nestačí jen omezit porce nebo začít cvičit, ale je potřeba změnit životní styl – zajímat se o stravu a její působení na naše tělo a zdraví (zejména výrazně snížit příjem vysoce zpracovaných potravin), myslet na relaxaci, zahrnout nejen pravidelný denní pohyb, ale i cílenou sportovní aktivitu a třeba i snížit nebo úplně vynechat příjem alkoholu.

Komu chybí motivace nebo nechce sám dlouhodobě studovat účinky stravy a složení jídelníčku, tomu by mohla více vyhovovat spolupráce: „Z mé praxe a z některých studií vyplývá, že hubnutí pod dohledem výživového poradce má mnohem vyšší úspěšnost, než když jste na hubnutí sami. Právě proto doporučuji redukční program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan,“ vysvětluje Lukáš Vrána a dodává, že výživový poradce přizpůsobí celý program každému individuálně, zohlední individuální potřeby a případná zdravotní omezení, ale také působí jako průvodce, „parťák“, na kterého je možné se při redukci hmotnosti a následné stabilizační fázi spolehnout nebo k němu chodit pro radu. Velkou výhodou je také to, že je celý postup ukončen jídelníčkem na míru ze standardních potravin, a to podle preferencí a potřeb – jak racionálním, tak nízkosacharidovým.

Účinnost takového řešení dokázala i lékařská studie DROPLET, ze které vyplývá, že krátkodobé nahrazení stravy nutričně vyváženými produkty (konkrétně byly ve studii použity právě produkty The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan) spolu s pravidelnými konzultacemi s výživovým poradcem vedou až ke trojnásobnému úbytku váhy ve srovnání s běžnými redukčními programy praktických lékařů.

Výživový plán, který je sestavený na míru individuálním potřebám každého klienta, je rozdělený do tří fází: přípravné, redukční a stabilizační. „Jeho cílem je postupně si osvojit zdravé stravovací a pohybové návyky, změnit svůj životní styl a dostat se do fáze, kdy bude klient se svým tělem spokojený, jak po fyzické, tak zdravotní stránce,“ upozorňuje Lukáš Vrána a dodává, že úkolem výživového poradce je naučit klienty jíst tak, aby jejich jídelníček byl vyvážený a dlouhodobě udržitelný i po ukončení redukce a nedocházelo tak k opětovnému nárůstu váhy.

Komplexní výživový program The 1:1 Diet dosahuje v České republice, stejně jako jinde na světě, skvělých výsledků. Díky němu snížily váhu už tisíce spokojených klientů, a to dlouhodobě bez jojo efektu.

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.