V den sv. Valentýna vedou bezesporu nejrůznější sladkosti. Obchodní centra lákají na valentýnské akce a výrobci své produkty balí do rozverných barev ve škále červené a růžové. Srdíčka, kam se podíváte. Jenže ani sladkost není pro každého. V období blížících se jarních dní se mnozí rozhodli na sobě zapracovat. To spočívá ve zdravé stravě, pravidelnému pohybu a odepření si jednoduchých sacharidů – cukrů. S receptem, který přinášíme, se ovšem omezovat nemusíte.
Valentýnské RED VELVET cupcakes
Red velvet je těsto připravené s červenou řepou, díky které získá vláčnost a načervenalou barvu. Můžete z něj připravit dort nebo nadýchané cupcakes s vanilkovým krémem.
Suroviny na 12 cupcakes
Suroviny na tekutou směs:
* 2/3 hrnku mléka (lze použít i alternativní kokosové nebo mandlové)
* 2 vejce
* 1/3 hrnku olivového oleje
* 1 menší uvařená najemno nastrouhaná červená řepa
Sypká směs:
* 1 hrnek špaldové mouky
* 1/3 hrnku mletých mandlí
* 2 lžíce medu
* 1 lžička sody
* 1 lžička prášku do pečiva
* 1 lžička mleté skořice
* 2 sáčky APINAT cacao
Krém na ozdobu:
* 150 g tvarohu
* 100 g sýra Philadelphia nebo Lučina
* 1 lžíce medu
* ½ sáčku vanilkového pudinku SLIMBEL SYSTEM
1 hrnek = cca 2 dcl
Postup:
1. Začněte přípravou krému na ozdobu cupcakes. Vidličkou našlehejte tvaroh, sýr, med a pudink SLIMBEL SYSTEM, až vznikne hustý krém, dejte jej do ledničky vychladit.
2. Předehřejte si troubu na 160 °C a připravte si formu na muffiny. Silikonovou není potřeba vymazávat, teflonovou vymažte tukem a vysypte mletými mandlemi.
3. V jedné nádobě smíchejte všechny suroviny na sypkou směs a v další nádobě všechny suroviny na tekutou směs.
4. Pak tekutou směs přidejte k suché směsi a vymíchejte hladké těsto.
5. Naplňte formičky na muffiny těstem zhruba do 2/3 a pečte 25–30 minut na 160 °C. Jestli jsou muffiny hotové, vyzkoušejte špejlí. Když se těsto nelepí, máte upečeno.
6. Muffiny vyklopte a nechejte vychladnout. Na závěr ozdobte připraveným krémem a případně ovocem.
Zdroj receptu a foto: NATURHOUSE, www.naturhouse-cz.cz