Čtvrtek 21. listopadu 2024

Silvestrovském koktejly, které připravíte raz dva

Silvestr je zpravidla den, kdy probíhají největší party roku. Ať už plánujete oslavu nového roku v klubu s kamarády či slavit v pohodlí domova s rodinou, rozhodně k těmto slavnostním okamžikům patří dobré jídlo a pití.

Nebyla by to silvestrovská party bez jednohubek a chlebíčků. Klasické kupované slané pochutiny můžete doplnit vynikajícími party sýrovými tyčinkami, mini langoši nebo slanými dobrotami z listového těsta. Z těch rozhodně stojí za vyzkoušení například listové rolky se šunkou a sýrem či pizza tyčinky. Místo klasické teplé večeře zkuste přichystat obložené mísy a zeleninové saláty.

Na silvestrovskou party samozřejmě patří kvalitní pití. O půlnoci nesmí chybět kvalitní sekt. Oslavte jedinečné okamžiky nového roku a připijte si sektem Rotkäppchen Sec, suchým jemným sektem s decentní harmonickou vůní a temperamentním perlením.

Během silvestrovského večera hosté jistě ocení i míchané koktejly. Připravili jsme pro vás tři, které jsou velmi jednoduché na přípravu a chutnají naprosto fantasticky.

FRENCH 75

Příprava: 5 min

Porce: 2

Ingredience pro 2 porce:

1 lahev Rotkäppchen SEC

1 citrón

100 ml ginu

led

Postup:

  1. Do koktejlového šejkru nalijte 2 lžičky citronové šťávy a 100 ml ginu a naplňte ledem
  2. Dobře protřepejte a poté rozdělte do dvou sklenic tvaru flétna
  3. Nalijte do každé skleničky trochu sektu, nechte usadit (probublá) a poté doplňte dalším sektem
  4.  Jemně promíchejte míchadlem na koktejly a podle chuti ozdobte proužkem citronové kůry

Mango Bellini

Příprava: 5 min

Porce: 2

Ingredience pro 2 porce:

1/2 manga

1 lahev Rotkäppchen SEC

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte ½ velmi zralého manga a vložte je do mixéru se 100 ml sektu.
  2. Rozmixujte na hladké pyré a poté rozdělte do dvou skleniček na šampaňské.
  3. Poté dolijte sekt po okraj, nalévejte jej pomalu, aby nepřeteklo, a poté podávejte.

Bezinkové půlnoční překvapení

Příprava: 5 min

Porce: 2

Ingredience pro 2 porce:

1 lahev Rotkäppchen SEC

2 lžíce bezinkového sirupu

50 ml ginu

1 citrón

  1. Připravte si dvě skleničky typu flétna a do každé dejte 1 lžičku bezového sirupu
  2. Vymačkejte z citrónu šťávu a přidejte 25 ml do každé skleničky
  3. Přidejte 25 ml ginu a doplňte vychlazeným sektem.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.