Čtvrtek 21. listopadu 2024

Silvestrovské rychlo-chuťovky

Silvestr, novoroční oslavy, rodinná setkání, ale i spontánní posezení
se sousedy či s přáteli – to vše jsou příležitosti pro skvělé občerstvení! Chcete mít jistotu, že vás žádná taková situace nezaskočí? Pak se spolehněte na Rio Mare Paté – fantastické rybí krémy, které jsou spolehlivým pomocníkem a všestranným parťákem na přípravu rychlé večeře, zdravé chuťovky nebo parádního pohoštění po kterém se doslova „zapráší“. Zde trocha inspirace…

Kanapky s tuňákovým krémem, feferonkou, artyčokem a semínky – snadno vytvoříte nejrůznější variace, stačí sáhnout po lososovém krému, slunečnicová semínka doplnit opraženými dýňovými semínky či jinými oblíbenými ořechy, které stačí najemno nasekat. Namísto ostré feferonky lze použít sušená rajčata, pórek, cibulku, stejně tak ve výběru pečiva se meze nekladou.

Slané krekry s tuňákovým paté a olivami – opět jednoduchý recept, který lze obměňovat zcela dle fantazie. Pokud namísto paté s olivami preferujete variantu rybího krému s citrónovou šťávou, pak stačí dozdobit plátkem citronu a snítkou petrželky. Milovníci výraznějších chutí ocení verzi s feferonkou, na dozdobení stačí kousek papričky, čerstvé či naložené. Křupavé krekry není problém mít doma vždy v rezervě, ideálně více druhů, takže tyhle chuťovky jsou další sázkou na jistotu. Pokud namísto krekrů sáhnete po opečené bagetce, budete sami překvapení, jak lahodná kombinace vznikne.

Kanapky s paté z růžového lososa, s pomerančem, cibulkou
a koprem
– na zprudka opečené plátky bagetky vrstvíme směs
z najemno nasekané cibulky, promíchané s dužinou z pomeranče, trochou nastrouhané pomerančové kůry, kapkou olivového oleje, to vše dochuceno solí a pepřem. Poté zdobíme kopečkem lososového paté a navrch snítkou kopru.

Mini wrapy s paté z růžového lososa – pokud máte přeci jen chvilku času, pak vyzkoušejte tuto inspiraci na mini wrapy – rozhodně uděláte dojem a s trochou fantazie si vystačíte i s tím, „co dům dá“. Nicméně na základní recept zní – připravte si 2 tenké placky, na které rozložíte plátky ementálu, případně jiného oblíbeného sýru, na ně poklaďte chřestové výhonky, ale mohou být též oblíbené klíčky, nadrobno nasekaný pórek, barevná paprika, olivy, sušená rajčata apod. a naneste paté z lososa. Rozetřete do tenké rovnoměrné vrstvy a posypte nasekanými mandlemi. Placky zarolujte, krájejte na tenká kolečka, která propíchnete párátkem, aby držela pěkně pohromadě.

www.riomare.cz

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.