sobota 12. dubna 2025

Sezóna třešní je tady

Na stromech už se to červená a my se radujeme z třešňové nadílky. Chcete-li si zpříjemnit nedělní odpoledne, tak si v sobotu můžete upéct skvělý třešňový moučník.

Recept na nedělní třešňový moučník (12 porcí)

Těsto:

  • 140 g jemně mletých mandlí nebo mandlové mouky
  • 140 g změklého másla BILLA
  • 140 g třtinového cukru BILLA
  • 2 vejce BILLA
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Náplň:

  • 200 g vypeckovaných třešní Česká farma anebo použijte vlastní ze zahrádky (pokud máte k dispozici)
  • 4 lžíce třtinového cukru BILLA

Na dokončení:

  • 1 mascarpone
  • 3 lžičky krupicového cukru
  • 50 g třešní Česká farma
  • 3 lžičky plátků mandlí
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Na těsto promíchejte v robotu mandle, máslo, cukr, vejce a vanilkový extrakt. Na náplň promíchejte třešně s třtinovým cukrem. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Dno i stěny rozkládací kulaté dortové formy vyložte pečicím papírem. Do formy nalijte polovinu těsta a na ni naneste třešně promíchané s cukrem. Přelijte druhou polovinou těsta a vložte na střední příčku do trouby. Pečte dozlatova, asi 50 minut.

Korpus nechte ve formě vychladnout, poté nožem obkružte obvod formy a moučník vyjměte. V míse vyšlehejte mascarpone s cukrem a pomocí stěrky naneste krém n povrch moučníku. Ozdobte třešněmi a posypte plátky mandlí. Před podáváním posypte každou porci moučkovým cukrem.

Zdroj foto: archiv spol. Billa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.