Recept na nedělní třešňový moučník (12 porcí)
Těsto:
- 140 g jemně mletých mandlí nebo mandlové mouky
- 140 g změklého másla BILLA
- 140 g třtinového cukru BILLA
- 2 vejce BILLA
- 1 lžička vanilkového extraktu
Náplň:
- 200 g vypeckovaných třešní Česká farma anebo použijte vlastní ze zahrádky (pokud máte k dispozici)
- 4 lžíce třtinového cukru BILLA
Na dokončení:
- 1 mascarpone
- 3 lžičky krupicového cukru
- 50 g třešní Česká farma
- 3 lžičky plátků mandlí
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
Na těsto promíchejte v robotu mandle, máslo, cukr, vejce a vanilkový extrakt. Na náplň promíchejte třešně s třtinovým cukrem. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Dno i stěny rozkládací kulaté dortové formy vyložte pečicím papírem. Do formy nalijte polovinu těsta a na ni naneste třešně promíchané s cukrem. Přelijte druhou polovinou těsta a vložte na střední příčku do trouby. Pečte dozlatova, asi 50 minut.
Korpus nechte ve formě vychladnout, poté nožem obkružte obvod formy a moučník vyjměte. V míse vyšlehejte mascarpone s cukrem a pomocí stěrky naneste krém n povrch moučníku. Ozdobte třešněmi a posypte plátky mandlí. Před podáváním posypte každou porci moučkovým cukrem.
Zdroj foto: archiv spol. Billa