neděle 8. září 2024

Sazka spouští unikátní projekt Sazka Champs

Vycházející ženské i mužské sportovní hvězdy, zástupci zimních i letních sportů, zdraví sportovci i parasportovci. Ti všichni se sešli v týmu Sazka Champs, aby si splnili své sportovní sny.

A také aby otevřeli téma sportování pro dnešní mladou generaci. Společnost Sazka tímto zásadním projektem navazuje na svoji tradiční dlouholetou podporu sportu. Plánuje popularizovat i méně obvyklé disciplíny a vést veřejnost ke zdravému životnímu stylu.

„Skrze Sazka Champs chceme podporovat talentované sportovce, aby si plnili své sny a inspirovali mladou generaci. Do projektu vybíráme a budeme dlouhodobě podporovat sportovce z různých odvětví, nejen pro jejich talent a špičkové výkony, ale také kvůli jejich osobnosti, hodnotám a přesahu mimo ryze sportovní témata,“ vysvětluje filozofii projektu Aleš Veselý, generální ředitel společnosti Sazka, a dodává: „Sport pro nás není jen výkon, ale celý životní styl.“

Sport jako životní styl

V okamžiku spuštění je v projektu Sazka Champs čtrnáct různorodých sportovců. V týmu figurují zástupci letních i zimních sportů, zdraví sportovci i parasportovci, začínající nováčci, ale i ti, kteří mají za sebou reprezentační zkušenosti. Všechny spojuje to, že si svojí pílí chtějí plnit sny. Sazka jim k tomu pomůže finanční podporou, kdy zafinancuje důležité a mnohdy náročné části přípravy: kvalitní zázemí, tréninkové kempy či speciální vybavení a odborný personál. Naplněné sny a případné úspěchy na české i mezinárodní scéně pak budou skvělou vizitkou pro danou sportovní disciplínu i pro sport jako celek.

Cílovou skupinou projektu je zejména už zmiňovaná generace Z (tzn. osoby narozené na přelomu tisíciletí), kterou chce Sazka ke sportu přilákat. „Snažíme se měnit úhel pohledu na profesionální i amatérský sport. Společně inspirujeme mladou generaci i rodiny, aby si také našli cestu ke sportům a zdravému životnímu stylu,“ uvedl Veselý, a dodává: „Generace Z významně posouvá způsoby, jak je sport sledovaný a prožívaný a jakou roli v životě mladé generace hraje. Sport se stále více stává formou aktivní zábavy a zesiluje jeho propojení s hudbou, filmem, uměním nebo designem. Zároveň společně s týmem Sazka Champs chceme také otevírat méně obvyklá témata ve sportu, jako je například ekologie, duševní zdraví, diverzita, společenská zodpovědnost a další. Protože právě tato témata jsou pro dnešní generaci Z aktuální a ke sportu určitě patří.“

Čtrnáct inspirativních osobností

Asi nejzkušenějším ze sportovců v týmu Sazka Champs je plavkyně Barbora Seemanová, která má za sebou v pouhých 24 letech start na letní olympiádě v Tokiu, kde obsadila šesté místo. Jejím snem je vrátit se do finále olympiády a pokusit se ji vyhrát. „Moc mě baví, co jsme se Sazkou vytvořili, a těším se, až to budeme komunikovat s lidmi. Je skvělé, že se Sazka rozhodla podporovat sportovce z menších, a ne tak úplně populárních sportů a chce nám pomoct na cestě za našimi sny. Zároveň chce přivést lidi ke sportu, a ještě vybrala opravdu skvělou partu plnou inspirativních lidí,“ libuje si nad novou spoluprací Barbora Seemanová.

Zástupcem zimních sportů v týmu Sazka Champs je Jakub Hroneš, talentovaný snowboardista, který začíná sbírat úspěchy na mezinárodní scéně. I on má ze spolupráce se Sazkou radost. „V rámci partnerství se Sazkou se těším na poznání ostatních sportovců a kamarádů spolu s jejich více či méně

podobnými sporty. Mám radost, že Sazka podporuje mladé sportovce a těším se na získávání a prožívání nových zkušeností,“ říká Hroneš.

Nedílnou součástí týmu jsou také parasportovci. „Nejvíce se těším na navazování nových přátelství. Je skvělé, že budu moci díky Sazce potkat plno skvělých sportovců napříč nejrůznějšími sportovními disciplínami. Už se nemůžu dočkat všech společných akcí, bude to skvělé dobrodružství a možnost potkat plno fajn lidí, kteří stejně jako já žijí sportem,“ říká Anastasja Vištalová, česká reprezentantka v paradrezuře, účastnice dvou paralympijských her. Nyní se Anastasja těší na třetí paralympiádu, sen si může splnit právě díky Sazce.

Současných čtrnáct jmen není finálních, tým Sazka Champs plánuje dále se rozrůstat a přijímat do svých řad další inspirativní talenty, kterým pomůže splnit jejich sny.

Více informací o projektu Sazka Champs naleznete na www.sazka.cz/champs.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.