sobota 12. dubna 2025

Rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

Plněné brambory se zeleninovým chutney

Jacket potato je dalším jednoduchým, a přitom vděčným pokrmem. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.

Ingredience na brambory:


4 velké brambory

100 g nastrouhané goudy

čerstvá rukola dle chuti

kečup Otma Gurmán Ostrý

Ingredience na chutney:

1 lilek

3 malé červené papriky (kapie)

1 červená cibule

3 lžíce pikantního kečupu

2 lžíce olivový olej

sůl

1 lžíce balsamico

Postup:

Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat,  nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.

Burger s trhaným masem

Počet porcí: na 2 burgery

Náročnost: snadné

3 hodiny pečení + 15 minut příprava

Ingredience:

2 burgerové housky

2 plátky listového salátu

hrstka čerstvého koriandru nebo podle chuti

Na zelný salát:

1/2 červeného zelí

2 mrkve

1 citron

1 lžíce medu

olivový olej

sůl, pepř

Na trhané maso:

asi 500 g vepřové plece

sůl, pepř

2 lžíce uzené papriky

150 g Kečupu Otma Gurmán ostrý

Postup:

Vepřovou plec osolte, opepřete a okořeňte uzenou paprikou. Vložte ji do pekáče a podlijte ji trochou vody (ideální je vývar), pečte asi 3 hodiny na 150 stupňů, dokud se maso nebude rozpadat. Poté maso vidličkou natrhejte a přimíchejte několik lžic kečupu.

Zelí a mrkev nakrouhejte najemno. Udělejte si zálivku ze šťávy z citronu, olivového oleje a lžíce medu, dochuťte solí a pepřem. Nakonec zelí promíchejte se zálivkou.

Na rozkrojenou housku dejte list salátu, aby se nerozmočila, pak trhané maso, zelný salát, nakonec koriandr a přiklopte druhou částí housky.

zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.