Plněné brambory se zeleninovým chutney
Jacket potato je dalším jednoduchým, a přitom vděčným pokrmem. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.
Ingredience na brambory:

4 velké brambory
100 g nastrouhané goudy
čerstvá rukola dle chuti
kečup Otma Gurmán Ostrý
Ingredience na chutney:
1 lilek
3 malé červené papriky (kapie)
1 červená cibule
3 lžíce pikantního kečupu
2 lžíce olivový olej
sůl
1 lžíce balsamico
Postup:
Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat, nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.
Burger s trhaným masem
Počet porcí: na 2 burgery
Náročnost: snadné
3 hodiny pečení + 15 minut příprava
Ingredience:

2 burgerové housky
2 plátky listového salátu
hrstka čerstvého koriandru nebo podle chuti
Na zelný salát:
1/2 červeného zelí
2 mrkve
1 citron
1 lžíce medu
olivový olej
sůl, pepř
Na trhané maso:
asi 500 g vepřové plece
sůl, pepř
2 lžíce uzené papriky
150 g Kečupu Otma Gurmán ostrý
Postup:
Vepřovou plec osolte, opepřete a okořeňte uzenou paprikou. Vložte ji do pekáče a podlijte ji trochou vody (ideální je vývar), pečte asi 3 hodiny na 150 stupňů, dokud se maso nebude rozpadat. Poté maso vidličkou natrhejte a přimíchejte několik lžic kečupu.
Zelí a mrkev nakrouhejte najemno. Udělejte si zálivku ze šťávy z citronu, olivového oleje a lžíce medu, dochuťte solí a pepřem. Nakonec zelí promíchejte se zálivkou.
Na rozkrojenou housku dejte list salátu, aby se nerozmočila, pak trhané maso, zelný salát, nakonec koriandr a přiklopte druhou částí housky.
zdroj foto: archiv spol.