Úterý 15. dubna 2025

Rychle, chutně a lokálně – vyzkoušejte kuřecí špízy na medu a pivě

Grilovací sezóna je v plném proudu. Pojďme si proto přichystat šťavnaté kuřecí špízy marinované v medu a pivu a provoněné česnekem s petrželkou. Pokud nemáte med od včelaře z okolí, doporučujeme PROPOLIS V MEDU od rodinné firmy Pleva.

Tento med je výjimečný nejen svou chutí, ale také příměsí jedinečného propolisu neboli hmoty z pryskyřice, kterou ještě zpracovávají včely. Ne nadarmo získal vloni tento výrobek prestižní ocenění Regionální potravina v Královéhradeckém kraji.

Ingredience:

4 ks kuřecích prsou

3 stroužky česneku

100 ml piva

5 lžicPROPOLISU V MEDU od firmy Pleva s. r. o.

2 lžičky pálivé papriky

2 lžičky kremžské hořčice

1 lžíce oleje

čerstvá petržel

Postup:

  1. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme se všemi ingrediencemi kromě petrželky. Poté promícháme směs s proužky kuřecího masa a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.
  2. Kousky masa napíchneme těsně vedle sebe a položíme na gril. Nebo je vložíme do trouby na plech s pečicím papírem.
  3. V předehřáté troubě špízy pečeme na 200 °C asi 10 minut, poté je vyndáme, přelejeme zbylou marinádou a pečeme dalších 10 minut.
  4. Špízy ozdobíme nasekanou petrželkou.

Zdroj fotografií a receptu. regionalnipotravina.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.