pondělí 16. září 2024

Rychlá ledničková frittata před odjezdem na prodloužený víkend

Situace, kdy je nutné spotřebovat různé zbytky z lednice, potkala více či méně často každého z nás.

Čeká nás státní svátek spojený se školním volnem pro děti a tak se spoustu z nás vydá na chalupu nebo za zážitky na prodloužený víkend. A tak se může hodit recept blogerky Kayi na oblíbenou frittatu, tedy vlastně jakousi vysokou omeletu nebo vaječný koláč, ve kterém hravě zmizí poměrně široké spektrum surovin. Pokud vám kromě sýrů, uzenin a zeleniny zbyde i nějaká ta příloha jako brambory nebo těstoviny, zamíchejte je tam taky.

Na 4-6 porcí budete potřebovat:

  • 50 g slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 300 g zeleniny (jarní cibulka, cuketa, paprika, cherry rajčata)
  • 200 g vařených brambor
  • 6 vajec
  • 1 dcl smetany na vaření
  • sůl a pepř
  • 40 g sýra

A jak na to?

Na suché pánvi vyškvařte slaninu dozlatova, vyjměte ji a odložte stranou. Přidejte lžíci oleje a opečte na něm postupně plátky zeleniny, lehce osolte a dejte také stranou.

Opět přidejte lžíci oleje a opečte brambory dozlatova. Stáhněte plamen. Zakápněte zbylým olejem, vraťte opečenou zeleninu a slaninu.

V misce prošlehejte vajíčka spolu se smetanou, dochuťte solí a pepřem a nalijte do pánve. Navrch přidejte sýr a pozvolna pod pokličkou zapékejte dozlatova 10-15 minut.

Hotovou frittatu nechte vychladnout, nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte, případně zabalte na cestu.

Kaya a její inspirace

Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál.

Kaya má doma chladničku Whirlpool z prémiové řady W Collection v barvě černého kartáčovaného nerezu. Jestli teď aktuálně řešíte výměnu staré neúsporné chladničky za novou, určitě si vyberete například mezi zhruba třicítkou novinek v řadě W7X, v níž najdete dostupné, úsporné spotřebiče s pokročilými technologiemi, intuitivními funkcemi a snadným ovládáním. Volně stojící chladničky Whirlpool W7X s šířkou 60 cm, hloubkou 68 cm a výškou 191 nebo i 203 cm nabídnou velkorysou úložnou kapacitou 343–371 l.

Více na www.whirlpool.cz

zdroj foto / archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.