Sledujte pořad Rozpal to, šéfe! již v pondělí 17. června ve 22.50 na TV Prima a v repríze v neděli 23. června v 10.10 na TV Prima.
Navíc se bude grilovat v českých luzích a hájích a Zdeněk dokáže, že na oheň patří prakticky cokoliv. A že touto kulinární technikou lze jídlo připravit nejen z čehokoliv, ale také kdekoliv. Ze zahrady se vydá také na piknik na nejrůznější místa české krajiny a předvede, že čerstvě připravená svačinka přímo v přírodě má svoje neopakovatelné kouzlo.
V tomto díle se diváci mohou inspirovat, jak lze připravit na grilu flank steak s cibulovou marmeládou, sicilský kuskus se zeleninou a další skvělé dobroty, jejichž příprava na rozpálené mřížce zajisté ohromí.
Již bylo řečeno, že Zdeněk Pohlreich nemá rád vaření podle gramáží. Jak totiž vysvětluje: „Jaký si to uděláš, takový to máš… A stres z odměřování ingrediencí výsledek jen zkazí.“
Kromě toho je skvělé pozorovat tempo, jakým se Zdeněk u grilu otáčí. Je totiž vražedné a žádné prostoje na drink během přípravy masa rozhodně nečekejte. Jak on sám komentuje, je to z praktického důvodu: „Já vždycky u vaření spěchám, protože pak mám víc volného času.“
Shrnuto a podtrženo: Je čas připravit se na léto společně s profíkem, který u grilu rozhodně není žádným nováčkem, ale zkušeným matadorem. A kde jinde hledat inspiraci než u těch nejlepších, že?
Zdroj foto: archiv FTV Prima