Kromě toho, že na začátku dáme vařit vývar, je třeba zaprášit zbylou orestovanou zeleninu moukou. Je to sice nenápadný komponent, ale bez něj by to nešlo. Skvěle nám poslouží třeba pšeničná mouka hladká světlá od MJM agro a. s., loňský vítěz Regionální potraviny v Olomouckém kraji. Vyrábí se tradičním způsobem podle České cechovní normy. Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích a odstraňují se také vrchní obalové části zrna. U této mouky navíc máte 100% záruku původu z Hané.

Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 1 hodina
Náročnost: *
Ingredience:
400 g kapra
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
100 g másla
120 g cibule
75 g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ SVĚTLÉ
150 g smetany
1 citron
20 g libečku
tukové rohlíky / housky
divoké koření
Postup:
- Z kapra, z poloviny mrkve, cibule, petržele a celeru založíme vývar, osolíme a přidáme divoké koření. Během vaření sbíráme pěnu a vaříme přibližně 45 minut. Poté vývar přecedíme.
- V hrnci rozpustíme máslo, orestujeme zbytek zeleniny a zaprášíme moukou. Přidáme vývar a smetanu a vše provaříme. Zjemníme máslem a přidáme nasekaný libeček. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a orestujme na másle.
Poznámka pro editory
Zdroj foto a informací: regionalnipotravina.cz