4 porce
Ingredience:
250 g čočky berglinsen Menu Gold
200 g mrkve
200 g celeru
olivový olej
100 g cibule
150 ml suchého červeného vína
250 g krájených loupaných rajčat
stroužek česneku
sůl
pepř
cukr krystal
400 g špaget
120 g parmezánu
Postup:
Čočku propláchneme, uvaříme podle návodu na obale a přecedíme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a osmahneme na rozehřátém oleji. Jakmile se odpaří voda, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Poté vlijeme červené víno a necháme odvařit. Přidáme krájená rajčata, uvařenou čočku a společně provaříme. Dochutíme utřeným česnekem, osolíme, opepříme. Dle chuti ochutíme cukrem. Ragú podáváme na špagetách uvařených „al dente“. Před servírováním posypeme na hobliny nastrouhaným parmezánem.
zdroj foto – archiv spol.