neděle 8. září 2024

Pusťte léto k sobě a rozpalte gril

Grilování je něco jako odměna. Když se všude okolo začne linout vůně opečené zeleniny a masa, víme s jistotou: nastala ta nejlepší část roku. Že už máte chuť?

Stačí koupit kvalitní zeleninu, u farmáře dobré maso, pro milovníky mořských dobrot třeba pár velkých krevet a rozehřát gril. Bohatě postačí výkonný kontaktní gril, který můžete klidně používat po celý rok uvnitř a v létě na terase nebo na balkoně.

Oproti klasickému grilu na dřevěné uhlí nebo na plyn má elektrický kontaktní gril spoustu výhod. Především nabídne zdravější způsob přípravy pokrmů. Grilovat můžete bez tuku a uvolněná šťáva z masa nebo ryb se zachytává v nádobce, místo aby kapala do plamenů a vytvářela zdraví škodlivé sloučeniny a obtížný kouř.

Můžete také mnohem přesněji řídit teplotu. Ale pokud si chcete všechno ještě víc zjednodušit, jsou tu i chytré grily. „Například kontaktní gril Gorenje GCG2100S se sedmi přednastavenými automatickými programy dokáže během pěti vteřin odhadnout tloušťku masa, v úvahu bere i úhel mezi masem a grilem. Podle toho sám nastaví optimální dobu pečení, které probíhá rovnoměrně v celé ploše. Na konci vás upozorní akustický signál,“ vysvětluje Jana Neuszerová, odbornice značky Gorenje.

Vlastně „SE TO“ udělá tak nějak samo. Zdravě, bez připáleného nebo naopak nedopečeného pokrmu i bez zbytečného otevírání víka. Protože každé otevření znamená velkou ztrátu teploty, šťáva z masa vyteče a už to nikdy není ono.

A co když vás je hodně a máte spoustu dobrot? Kompaktní gril můžete rozevřít jako knihu a zdvojnásobit tak grilovací plochu. Vlastně si vytvoříte otevřený gril.

Další dobrá zpráva je, že si grilování můžete dopřát i tehdy, když nemáte velkou zahradu, venku prší nebo je jinak nevlídně. Díky kompaktním rozměrům si navíc můžete elektrický gril klidně vzít s sebou na chalupu nebo na cesty.

Tip: Chytrý kontaktní gril Gorenje GCG2100S

Kontaktní gril s Gorenje GCG2100S se silným výkonem 2100 W, sedmi přednastavenými programy včetně rozmrazování bude skvělým pomocníkem na jakoukoliv grilovací párty. Dvě žebrované desky s nepřilnavým povrchem se postarají o dokonalou chuť masa, ryb i zeleniny, které budou připravené zdravě, bez zbytečného tuku, spálenin i kouře. Gril sám pozná tloušťku masa a podle toho nastaví optimální dobu pečení. Šťáva odtéká a zachytává se v odkapávací nádobce. Gril jde použít i v otevřené poloze – grilovací plocha se tak zdvojnásobí. Gumové nožičky zajišťují perfektní stabilitu. Po hostině pak gril snadno vyčistíte a kabel navinete do úložného prostoru, aby zbytečně nepřekážel. Stojí 2 099 Kč.

cz.gorenje.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.