Čtvrtek 4. července 2024

Podzimní toulky přírodou. Odborník radí, jak zůstat v teple a suchu

Podzim je obdobím, kdy se příroda mění v barevné paletě a nabízí jedinečné pohledy. Ať už plánujete procházku městským parkem, túru v horách nebo práci na zahradě, důležité je být v teple a suchu.

Vybíráme pro vás nejnovější technologie a materiály, které vás ochrání před chladem a vlhkostí, aniž byste museli obětovat styl a pohodlí. Vždy platí, že neexistuje špatné počasí, jen špatně vybrané oblečení a obuv!

Pohodlí na každém kroku

Na podzim, když se střídají chladná rána s deštivými odpoledni, je obuv skutečným základem pohodlí. V nepředvídatelném podzimním počasí je klíčové mít boty, které nohy udrží v teple a suchu bez ohledu na vaše plány. Při brodění listím v parku nebo při procházce po lesní cestě vám může přijít vhod odolné TPU povrstvení špice. Díky tomu nemusíte mít strach z každého kroku, protože boty budou odolnější vůči nárazům a oděrkám. „Pokud chcete mít jistotu při každém kroku, hledejte obuv s kvalitní podrážkou, která vám poskytne potřebnou stabilitu a zároveň chrání vaše chodidla před chladem a vlhkostí. Boty s voděodolnou membránou, například typu REGI-TEX, jsou v tomto období tím nejlepším společníkem,“ zdůrazňuje Robert Kunorza, CEO a produktový manažer zlínské firmy Bennon.cz, která obouvá i obléká machry řemesla a outdooru.

HOMBRE HIGH

Outdoorová odolná obuv

Cena: 2 499 Kč

Dostupnost: www.bennon.cz

TERENNO LOW

Celokožený trekingová obuv

Cena: 2 199 Kč

Klíčové funkční materiály

Pro pohodové procházky podzimní krajinou, kdy je počasí nepředvídatelné, je základem vybrat vhodné materiály. Odborníci na oblečení pro venkovní aktivity často upozorňují na význam funkčních materiálů, které dokážou udržet tělo v teple a současně odvádět vlhkost pryč. Ať už dáte přednost přírodním materiálům, jako je bavlna či merino vlna, nebo se spolehnete na technologicky pokročilé syntetické materiály, jako jsou elastany či polyamid, důležité je, aby materiály skvěle plnily svůj účel. „Považujte funkční oblečení za druhou kůži, která vás ochrání před nevlídným počasím. V chladnějších dnech je dobré oděv vrstvit, což vám umožní přizpůsobit se měnícím se teplotám,“ radí Robert Kunorza. Nemusíte mít doma skříň plnou funkčního oblečení. Raději investujte do několika kvalitních kousků, které vám budou sloužit dlouhé roky.

IRIS JACKET GREEN/BLACK

Multifunkční pohodlná bunda

Cena: 1 299 Kč

Dostupnost: www.bennon.cz

FOBOS TROUSERS BLACK       

Kalhoty na volný čas i práci

Cena: 1 449 Kč

MERINO UNDERWEAR

Funkční set z Merino vlny

Cena: 1 599 Kč

Doplňky tvoří celek
Oblečení sice hraje důležitou roli, ale rozhodně není vše. Klíčem k dokonalému outdoorovému zážitku jsou i správně vybrané doplňky. Mít kvalitní ponožky, které nohy udrží v suchu a teple, je podmínkou pro jakýkoliv výlet v chladnějších měsících. Nákrčník může být tím pravým, co ochrání váš krk a hlavu před nepříznivými vlivy. „Vhodné je sáhnout po multifunkčních doplňcích, které nabídnou širokou škálu použití. Jako příklad mohou sloužit nákrčníky, které můžete využít i jako pokrývku hlavy, čelenku, šátek, či dokonce gumičku do vlasů. Co se týče batohů, vyhledávejte ty s praktickými kapsami, reflexními prvky a prodyšnou zadní částí s kvalitním polstrováním,” zdůrazňuje expert na outdoor. Nikdy není od věci mít při ruce, obzvláště v horách, i pláštěnku na jedno použití. Počasí v horách dokáže rychle změnit svůj charakter.

TREK SOCK BLACK ORANGE

Profesionální a trekové ponožky

Cena: 189 Kč

DAIMON BACKPACK

Multifunkční batoh

Cena: 1 199 Kč

Široký výběr outdoorového oblečení, trekových nebo pracovních bot
a dalších doplňků naleznete na
www.bennon.cz

nebo v prodejně BENNON – Areál Svit, 64. budova, Šedesátá 7015, Zlín.

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.