neděle 13. dubna 2025

Podzimní lízátka se zázvorovo-citronovou příchutí

I když je venku sychravo, existuje nesmrtelná kombinace, která nás spolehlivě zahřeje na těle i na duši – zázvor, citron a med. Ingredience, které vládnou té chladnější polovině roku, se dají výborně využít nejen do nápojů, ale i při pečení. Taková podzimní lízátka ocení děti i dospělí. A když se přidá ještě špetka skořice a bonbony Haribo Ingwer-Zitrone, nikdo neodolá.

Dopřejte si malý hřích a rozmazlete se v podzimních plískanicích jemnou sladkou chutí bílé čokolády, v níž se snoubí lehce kysele štiplavá chuť citronu a zázvoru. Zkrátka dokonalá kombinace, která rozjasní váš den.

Ingredience:

200 g upečeného těsta na cupcakes

100 g gervais

5 lžic mléka

1 lžička skořice

½ lžičky muškátového květu

200 g bílé čokolády

Haribo Ingwer-Zitrone

Postup:

  1. Rozpusťte si opatrně bílou čokoládu (ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – vždy po půlminutových intervalech), vymažte s ní silikonovou formu (nespotřebujte všechnu, ještě bude potřeba) a dejte ztuhnout do lednice.
  2. Ostatní suroviny smíchejte na husté těsto, které bude krásně držet tvar. Můžeme přisypat nadrobno nasekané bonbony Haribo Ingwer-Zitrone.
  3. Těstem naplňte formu s vychlazenou bílou čokoládou a zbytkem rozpuštěné čokolády formu „zavíčkujte“.
  4. Dejte opět vychladit do lednice – alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
  5. Vyndejte lízátka z formy a dozdobte bonbony Haribo Ingwer-Zitrone.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.