Základní kámen byl v Nošovicích položen v roce 1966, první várku piva uvařil sládek Jaromír Franzl o čtyři roky později. Sládci dodnes zachovávají původní recepturu, která Radegastu zaručuje nezaměnitelnou chuť a výraznou hořkost. Dvouhodinová prohlídka začíná v Návštěvnickém centru – Radegastově svatyni, kde se seznámíte s historií pivovaru, varním procesem a vším, co značka Radegast nabízí. Poté projdete výrobní prostory s cylindrokónickými tanky, výrobnu sladu, stáčírnu a v pivovarských sklepích se podíváte, jak pivo zraje a dokvašuje. Uvidíte i varnu zakladatele pivovaru Jaromíra Franzla, kde ve speciální nádrži žijí pivovarští pstruzi a hlídají kvalitu vody. Závěr prohlídky si pak naplno vychutnáte ve vyhlídkové věži s orosenou sklenicí zlatavého moku a idylickým výhledem na panorama Beskyd! Pro zvídavé skupinky přátel či kolegů je přímo v pivovaru k dispozici Škola čepování, v níž se dozvědí mnoho zajímavého a naučí se vlastnoručně načepovat dokonalé kousky.
Více informací a rezervace hořkých prohlídek i Školy čepování na webu www.radegast.cz
Zdroj foto: archiv společnosti